Yleisesti suositellut korvakipulääkkeet

By | 20 kesäkuun, 2023

Välikorvan virus- tai bakteeri-infektiota kutsutaan akuutiksi välikorvatulehdukseksi. Se johtuu yleensä allergioista tai flunssasta. Tämän tyyppinen infektio esiintyy usein lapsilla. Oireet ja hoito ovat kuitenkin pohjimmiltaan samat vanhemmille lapsille ja aikuisille.

Välikorvatulehduksen akuuteissa muodoissa korvasi tuntuu kipeältä, kun siinä näkyy punainen, hilseilevä tärykalvo. Kuten painovoiman kohdalla, useimmat ihmiset toipuvat tästä infektiosta tarvitsematta antibiootteja tai hoitoa. Koska ENT-lääkärit eivät kuitenkaan voi ennustaa, kenen infektio paranee itsestään, korva-aukon lääkärit määräävät edelleen antibiootteja, kuten amoksisilliinia, kaikille potilailleen, erityisesti niille, joilla on vaikeita tapauksia tai jos oireet eivät hellitä 72 tunnin kuluttua.

Koska kivunlievitys on niin tärkeää, useimmat lääkärit määräävät reseptivapaa kipulääkkeitä, kuten ibuprofeenia ja asetaminofeenia, kuten Tylenolia. Jos kuitenkin esiintyy jatkuvaa tai voimakasta kipua, kuumetta ja tärykalvon tulehdusta, myringotomia tulee suorittaa ENT-asiantuntijan toimesta.

ENT-asiantuntija tekee tärykalvoon reiän nesteen poistamiseksi välikorvantulehduksesta tai välikorvasta. Tämä aukko paranee vain ajan myötä; Hoitoa ei tarvita. Siksi prosessi ei vaikuta henkilön kuuloon. Siksi niille, joilla on usein akuutti välikorvatulehdus, ENT-lääkärit voivat suositella tärykalvoon työnnettävää tärykalvoa tai tyhjennysletkua.

Nykyään yhä useammat ihmiset ovat käytännöllisiä ja omavaraisia. Vaikka yleinen sääntö on olla hoitamatta itsehoitoa, etenkään lasten kanssa, on silti niitä, jotka valitsevat tavanomaisia ​​tapoja itsehoitoon.

Tässä on joitain yleisimmistä korvasärkylääkkeistä:

Kasvipisarat

Nämä tippat sisältävät erilaisia ​​öljyjä, erityisesti valkosipuliöljyä. Valkosipuli tunnetaan luonnollisena antibioottina, mikä tarkoittaa, että sillä on antibakteerisia ominaisuuksia. Ensin sinun on lämmitettävä pullo kuumassa vedessä ja sitten 3 tippaa infektoituneeseen korvaan. Voit käyttää hiustenkuivaajaa alhaisella teholla noin 3 minuuttia. Käytä sitten lämmintä taitettua pesulappua, joka on sijoitettu vetoketjulliseen pussiin. Sinun on tehtävä tämä 3-4 kertaa päivässä.

Lämpötyyny

Aseta lämpötyyny tyynyliinan alle. Voit makaa sen päällä ja ottaa päiväunet tai ottaa päiväunet.

Tiger Balm

Aseta tiikeribalsamia varovasti kipeän korvakäytävän ulkopuolelle. Levitä balsamivoidetta sairaan korvan alapuolelta kaulalle. Voit myös laittaa kostean ja lämpimän kompressin sairaaseen korvaan ja mennä nukkumaan hetkeksi.

Peroksidi ja alkoholi

Sekoita pienellä korkilla 50 % peroksidia ja 50 % alkoholia. Sitten heitä se tuskalliseen korvaan. Näet joitain kuplia. Kun se lakkaa kuplimasta, käännä se ympäri ja anna valua. Voit toistaa prosessin tarvittaessa. Tämä ei vain lämmitä korvaa, vaan myös tappaa bakteereita.

Vanupuikkoja ja oliiviöljyä

Liota puolet puuvillasta lämpimässä vedessä ja oliiviöljyssä. Aseta vanupuikko varovasti tuskalliseen korvaan ja anna sen olla jonkin aikaa. Ota se muutaman sekunnin kuluttua pois.

Perunan höyrytin

Leikkaa peruna kahteen osaan. Kuumenna ½ perunoista mikrossa erittäin kuumiksi. Aseta tuore peruna pesulappulle ja anna höyryn virrata infektoituneeseen korvakäytävään. Höyrytetään, kunnes perunat ovat jäähtyneet.

Suolaa sukkaan

Laita pannu miedolle lämmölle ja kaada pannulle hieman suolaa. Laita sitten palanut suola puhtaaseen sukkaan, laita sukka sairaaseen korvaan. Tunnet helpotuksen muutamassa minuutissa.

Alkoholi

Laita kuppiin vähän alkoholia ja kuumenna sitä mikroaaltouunissa 5 sekuntia. Anna jäähtyä muutama sekunti ja kaada hitaasti muutama tippa tuskalliseen korvaan.

Kuivausrumpu

Puhalla nenääsi hitaasti samalla kun suljet nenäsi. Aseta se matalalle föönillä ja suuntaa se kauas kipeältä korvastasi.

Alkoholi ja valkoinen etikka

Levitä muutama tippa alkoholia vaurioituneeseen korvaan. Käytä sitten muutama tippa valkoviinietikkaa 10 minuuttia ennen nukkumaanmenoa. Kipupuolen tulee olla vartalon yläosa. Virtsaa muutaman minuutin kuluttua ja makaa lämpimän märän pyyhkeen päällä kipeä puoli alaspäin. Odota, että pyyhe jäähtyy, lämmitä uudelleen ja toista prosessi 4 kertaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *