Voivatko perunat kuulua kuuden pakkaus abs-ruokavalioon?

By | 25 toukokuun, 2023

Ihmiset ihmettelevät usein, voivatko he syödä perunoita kuuden pakkauksen ab-ruokavaliossa ja saada kuusipakkauksen seurauksena. Perunat ovat monien suosikki, mutta niitä pidetään yleisesti yhtenä huonoimmista terveydellisistä ruoista. Yleisesti uskotaan, että ruoan täytyy maistua pahalta ollakseen terveellistä. Totuus on, että monet terveelliset ruoat maistuvat uskomattomilta, ja jotkut ruoat, kuten perunat, voivat olla yhtä terveellisiä kuin ne valmistetaan.

Oppiminen syömään lempiruokiasi terveellisesti on itse asiassa paras tapa saada kuusipakkaus. Jos yrität pakottaa itsesi syömään inhottavia ruokia vain siksi, että pidät niitä terveellisinä, se ei ole hyvä tapa parantaa ruokavaliotasi. Tämä ei tee sinulle tai kehollesi mitään hyvää, koska et pidä kiinni ruokavaliosta ja palaat syömään liikaa, mikä tekee tyhjäksi lyhyen ruokavalion aikana saavuttamasi vähäisen edistyksen. Ihmiset, jotka eivät liiku säännöllisesti, yrittävät usein ”työstää kakkua” tai kuulevat superruoasta, kuten lehtikaalista, ja syövät sen kerran. Vaikka se ei satuttaisi sinua, se on periaatteessa ajanhukkaa, eikä se tee kehollesi mitään hyvää. Kehosi muodostuu elämiesi elämäntapojen seurauksena, ei kertaluonteisen ponnistelun seurauksena. Syö mitä tahansa ruokaa, ajattelu, että pääset siitä eroon, on typerästi rikki logiikkaa ja toiveajattelua. Et voi harjoitella huonoa ruokavaliota, joten paras tapa saada six pack abs on valvoa ruokavaliota ja elämäntapaa.

Palatakseni perunoiden aiheeseen, on tärkeää huomata, että tämä kasvi sisältää monia terveellisiä ravintoaineita. Monet ihmiset eivät ymmärrä aiemmin mainittua tosiasiaa, ja hämmennys johtuu tavanomaisista perunoiden valmistusmenetelmistä. Varsinainen peruna itsessään ei sisällä niin paljon kaloreita, mutta se tyydyttää himosi ja himosi. On totta, että tavalliset ranskalaiset ja perunalastut ovat terveellisiä, eikä niitä pidä syödä liian usein painonnousun estämiseksi, mutta ongelma ei ole perunat, vaan terveysriskit. Vastataksesi väitteeseeni, ajattele esimerkiksi karamelliomenoita. Tämä välipala ei ole aivan vähäkalorinen tai ihanteellinen painonpudotukseen ja terveyteen, mutta se ei ole karamelli, joka aiheuta terveysongelmia. Kukaan ei syytä omenoita tässä tilanteessa, joten miksi perunoita pitäisi syyttää perunoista? Epäterveellisten öljyjen valmistus, jalostaminen ja käyttö ovat syynä siihen, että ravitseva peruna menettää arvonsa. Lisäksi uuniperuna sisältää usein voita, smetanaa ja pekonia, jotka kaikki johtuvat perunoiden terveyshyödyistä. Perunan arvioimiseksi oikein sinun on tarkasteltava perunan ominaisuuksia, jotta voit arvioida sen vaikutuksia terveyteen ja kehoon.

On kuitenkin tärkeää mainita, että vaikka perunat ovat kasvis, ne ovat tärkkelyspitoisia vihanneksia ja niillä on korkea glykeeminen indeksi. Jotkut vastustavat niitä näistä syistä. Glykeeminen indeksi mittaa kuinka nopeasti hiilihydraatit imeytyvät verenkiertoon. Yksinkertaisia ​​hiilihydraatteja sisältävillä jalostetuilla elintarvikkeilla on glykeemisen indeksin arvo, ja ne liittyvät painonnousuun, insuliiniresistenssiin ja diabetekseen. Nämä ovat tärkeimmät tosiasiat perunaa vastaan ​​kuusipakkaiseen abs-ruokavalioon.

Vaikka perunaa vastaan ​​on joitain vaatimuksia, perunan kannattajilla on vahva syy puolustaa vaatimuksiaan sitä vastaan. Suurin osa perunan ravintoaineista on kuoressa ja noin puoli tuumaa perunassa. Mukana olevia ravintoaineita ovat kalium, magnesiumkompleksihiilihydraatit, kuitu, proteiini, kalsium, niasiini, sinkki, karotenoidit, fosfori sekä C-vitamiini ja B-vitamiinikompleksi. Loput perunasta on 90 prosenttia yksinkertaisia ​​hiilihydraatteja. Tästä syystä perunoiden kuorimista ja kuorien hävittämistä ei suositella, ja terveellinen perunankuoriresepti on hyvä valinta six pack abs -dieetille. Mitä tulee glykeemiseen indeksiin, on huomattava, että tämän tietyn vihanneksen arvo voi vaihdella. Glykeemisen indeksin taulukoissa yleisesti ilmoitettu arvo on paljon suurempi kuin perunoilla vaadittu arvo. Tyypillisen paistetun riisiperunan indeksiarvo on 76. Mutta kylmässä säilytetyn punaisen keitetyn perunan arvo on vain 55. Tämä on samanlainen kuin ruskea riisi, jota käytetään usein terveellisenä hiilihydraattilähteenä. Perunoita on monia erilaisia ​​(jopa purppuraperunoita), ja ne kaikki eroavat todellisesta glykeemisestä indeksistä. Myös kypsennysmenetelmä ja säilytysympäristö vaikuttavat perunoiden glykeemiseen indeksiin. Nämä mainitut syyt puolustavat perunan väitteitä sen korkeasta glykeemisestä indeksistä. Kuten ruskeiden ja punaisten perunoiden tapauksessa, perunoiden todellinen glykeeminen arvo voi olla melko vaihteleva.

Bataatti on vaihtoehto tavalliselle perunalle, jota usein suosittelevat jopa perunoita terveydellisistä syistä vastustajat. Itse asiassa bataatit eivät ole teknisesti perunoita, mutta jos pidät mausta, ne ovat hyvä kasvis lisättäväksi ruokavalioosi. Se ei ole teknisesti peruna, joten sen ravintokoostumus eroaa, mutta se ei välttämättä ole parempi. Esimerkiksi bataatit sisältävät runsaasti A-vitamiinia. Valkoperunoihin verrattuna bataattien glykeemisen indeksin alhaisempi arvo selittyy niiden käyttömuodoilla. Valkoisia perunoita syödään usein epäterveellisissä muodoissa, ja bataattireseptit on kirjoitettu erityisesti terveystietoisille henkilöille. Oikein syötynä molemmat tekevät hyviä valintoja terveellisinä hiilihydraattilähteinä.

Vaikka perunat sisältävät runsaasti hiilihydraatteja, ne varastoituvat mieluummin lihaksiin glykogeeninä rasvan sijaan. Tämä ominaisuus näkyy myös riisissä ja kaurasta. Tämä ominaisuus yhdistettynä glykeemiseen indeksiin liittyvään nopeaan ruoansulatukseen tekee perunoista ihanteellisen hiilihydraattilähteen painoharjoitteluun. Voimaharjoittelun jälkeen on esimerkki tietyistä ajanjaksoista, jotka tunnetaan nimellä anabolinen ikkuna, jolloin kehosi on parhaimmillaan käsittelemään hiilihydraatteja. Koska hiilihydraatit ovat kehosi ensisijainen energianlähde, se tarvitsee hiilihydraatteja täydentääkseen glykogeenivarastoja. Jos glykogeenisi on liian alhainen liian pitkään, kehosi alkaa hajota tai käyttää lihaksia polttoaineen lähteenä. Yksi parhaista tavoista saada kuusipakkaus ja laihtua pitäisi olla lihasten kasvattaminen. Tämä lisää yleistä aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa. Nämä tosiasiat tukevat sinua pitämään perunat kuuden pakkausten abs-ruokavaliossasi.

Vaikka olen osoittanut, että perunat voidaan sisällyttää ruokavalioosi ummetuksen vuoksi ja että ne ovat hyödyllisiä terveydellesi, haluan kertoa sinulle, että niitä tulisi kuluttaa kohtuudella. Älä ymmärrä artikkelia väärin, mitä enemmän syöt perunoita, sitä enemmän laihdut tai lihot. Artikkeli yksinkertaisesti ehdottaa, että perunalla voi olla rooli terveellisenä hiilihydraattilähteenä terveellisessä ruokavaliossa. Ennen kuin sisällytät ne kuusipakkaiseen abs-ruokavalioon, on silti tärkeää tietää oikea aika syödä niitä ja terveelliset valmistusmenetelmät. Hiilihydraatit voivat olla vaikeasti hallittavissa oleva makromolekyyli, mutta oppimisen ja harjoittelun avulla voit käyttää enemmän suosikkiruokiasi ja silti nähdä terveyttä parantavia tuloksia.

Toinen tärkeä huomautus on, että perunat ovat osa likaista tusinaa. Tämä tarkoittaa, että se on yksi eniten ruiskutetuista viljelykasveista maataloudessa. Jos tiedät, että luomuelintarvikkeiden ostaminen on tärkeää, mutta sinun on pohdittava, mitkä niistä ovat tärkeämpiä budjettisyistä, niiden tulisi olla luettelossasi etusijalla. Bataattia pidetään kuitenkin puhtaiden viljelykasvien luettelossa.

Arvioita keskikokoisen ruosteisen perunan ravitsemustietoista

Kaloripitoisuus: 150

Hiilihydraatit: 33,5

Rasvaa: 0

Proteiini: 4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *