Tyypin 2 diabetes ja perunamuusi – Kuinka tehdä suosikkiruokailusta sokeriystävällisempi!

By | 25 toukokuun, 2023

Mikään ruoka ei aiheuta enempää epäonnistumisia diabeteksen hallinnassa kuin perunamuusi. Perunat. Korkean glykeemisen hiilihydraatin tiedetään lisäävän insuliiniresistenssiä ja tyypin 2 diabeteksen riskiä. Amerikan kiitospäiväjuhlan suosikkilisäke, kaikki muotit nostavat verensokeritasoa, mutta voit tehdä kolme asiaa vaurioiden vähentämiseksi tai poistamiseksi.

1. Sano ei tällä hetkellä. Kun ravitsemusasiantuntijat mittasivat pikaperunamuusin glykeemisen indeksin, pikamuuskijat nostivat verensokeritasoja jopa nopeammin kuin glukoositablettien syöminen. Se kuulostaa hieman epätodennäköiseltä, ennen kuin ajattelet, mitä pikaperunassa on.

Laatikon sisällä on kaikenlaisia ​​lisäaineita, mausteita ja stabilointiaineita, jotka on suunniteltu estämään hiutaleet paakkuuntumasta yhteen. Kun nämä kemialliset lisäaineet pääsevät järjestelmääsi, reagoit välittömästi.

Ilman kemiaa, tämä voi olla ”välitön” allerginen tai immuuniyliherkkyysreaktio, mutta molemmat saavat lisämunuaiset vapauttamaan kortisolia, joka nostaa verensokeritasoja. Pelkästään perunoiden kuoriminen, keittäminen ja muussaaminen helpottaa niiden vaikutusta glukoosinhallintaan. Glykeeminen indeksi on noin 110. Keitetyillä punaruskeilla on glykeeminen indeksi noin 78.

2. Älä syö niitä kuumana. Toinen tekijä, joka on otettava huomioon valittaessa elintarvikkeita, jotta verensokeri pysyy mahdollisimman normaalina, on lämpötila. Kuumat ruoat… vaikka kuumia ruokia ei poltettaisikaan… ne sulavat nopeammin kuin lämpimät tai huoneenlämpöiset ruoat. Jos annat ruoan jäähtyä juuri ennen syömistä, kehosi sulattaa sen hitaammin ja haimallasi on enemmän aikaa vapauttaa insuliinia, jota tarvitaan sulatetun sokerin kuljettamiseen sinne, missä sen on oltava. Voit silti saada verensokerisi pois hallinnasta syömällä hyvin kylmiä hiilihydraattiruokia, mutta kaiken ollessa sama, kuuma ruoka tai kylmä ruoka on diabeetikoille parempi kuin kuuma ruoka.

3. Kokeile kukkakaalia: Jos leikkaat vihreät lehdet ennen keittämistä, keitetyn kukkakaalin väri on sama kuin keitetyillä ituilla. Jos laitat saksanpähkinät veteen kiehumisen aikana, saksanpähkinät imevät ”kaalin” maun ja lopputulos maistuu perunalta. Jos peset kukkakaalin hyvin ennen jauhamista niin, että saat viimeisen pisaran keittonestettä, konsistenssi on samanlainen kuin murskatuissa. Mutta sinulla on 80 prosenttia vähemmän hiilihydraatteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *