Slovakian resepti – 6 helppoa vaihetta tyynyjen tekemiseen

By | 4 kesäkuun, 2023

Pirojí on perinteinen itäslovakialainen ruokalaji, joka on valmistettu happamattoman taikinan keitetyistä nyytiistä ja samanlaisista kuin suuria puolikuun muotoisia ravioleja.

Alueesta tai maasta riippuen, se tunnetaan myös nimellä pierogi, perogi, perogi, pirohi, pirogi, pirogi, pirogen, pirogi tai jopa pirohi. Termi pirohi tulee vanhasta slaavilaisesta sanasta ”pir”, joka tarkoittaa ”festivaali”.

Alkuperämaasta riippuen tyynyt voidaan täyttää erilaisilla täytteillä, kuten erilaisilla lihoilla, hilloilla, pinaatilla ja suolaisella brynzajuustolla. Tämä resepti on kuitenkin tarkoitettu peruna-sipulipilochielle, joka on Itä-Slovakian erikoisuus.

Vaihe 1: Rullaa taikina

Ensimmäinen vaihe on valmistaa taikina sekoittamalla 4 kupillista jauhoja, 1 muna, 2 kupillista vettä ja ripaus suolaa. Kauli sitten taikina kaulimella puolen sentin paksuiseksi levyksi.

Vaihe 2: Luo pyöreä muoto

Kun taikina on rullattu, ota kuppi tai lasi ja leikkaa varovasti ympyröitä.

Vaihe 3: Täytä ympyrä perunoilla

Kun ympyrä on valmis, täytä ympyrä perunaseoksella, joka on valmistettu 3 kilosta perunamuusista ja kourallisesta sipulia. Huomaa, että sipulit tulee paistaa öljyssä ennen sekoittamista perunamuusiin.

Vaihe 4: Muotoile tyyny

Täytä piirakkakuoren ympyrät peruna-sipuli-seoksella ja sulje jokainen ympyrä muodostamalla puolikuun muotoinen muoto. Sulje sitten päät pitsimäisellä kuviolla.

Vaihe 5: Kypsennä tyynyt

Tyyny on nyt valmis asetettavaksi kiehuvaan veteen. Laita se kiehuvaan veteen ja sekoita välillä, jotta se ei hajoa. Tiedät, että se on valmis ja valmis tarjottavaksi, kun tyyny alkaa kellua kiehuvan veden päällä.

Vaihe 6: Tarjoile kerman ja paistetun sipulin kanssa

Nosta tyynyt vedestä ja tarjoile heti paistetun sipulin ja lusikallisen kerman kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *