Salaiset kokin vinkit

By | 14 kesäkuun, 2023

Monien vuosien kokkaamisen jälkeen kaupallisissa keittiöissä ja kotona päätin kirjoittaa ylös joitain pieniä asioita, jotka helpottavat ruoanlaittoa. Nyt annan sinulle muutamia vinkkejä ruoanlaittoon.

Valkoinen valkosipuli – Helppo tapa leikata valkosipulia on laittaa kynnet laudalle. Leikkaa nyt juuren kärki. Aseta sitten kynnet laudalle levitettynä. Ota iso veitsi ja aseta sen sivu valkosipulinkynsiä vasten ja murskaa valkosipuli kädelläsi. Toista kaikkien neilikan kanssa. Valkosipuli kuoriutuu pois ja on nyt valmis leikattavaksi terävällä veitsellä. Tämä on erittäin nopea ja helppo tapa valmistaa valkosipulia, ja sinulla on helppo resepti hetkessä.

Tomaatti – Käytä aina erittäin terävää veistä ja se on erittäin helppo leikata

Sipulit – Jos sipuli kirvelee silmiäsi, laita valkosipuli veteen neutraloimaan se. Käytä myös terävää veistä leikkaaessasi vähentääksesi ongelmia.

Kiehuvaa vettä – Käytä kannen keittämiseen vettä, se on erittäin nopeaa

Riisi – Pese 2-3 kertaa kylmässä vedessä. Laita kansi päälle ja kiehauta. Käännä lämpö kiehuvaksi ja keitä varovasti.

Perunat – Keitä ja valuta kylmässä vedessä, valuta ja keitä miedolla tai keskilämmöllä. Säästä iho saadaksesi makean ja terveellisen perunan.

Vihannekset – Kuori vihannesten, kuten porkkanoiden ja perunoiden, iho saadaksesi lisäkuitua ja rakennetta ja pysyt terveinä, kuten yllä mainittiin. Porkkanoiden kypsennys kestää kauan, joten on parempi laittaa ne etukäteen tai leikata niitä hieman muista vihanneksista. Älä kypsennä lehtivihanneksia pitkään, vähemmän on parempi. Terveellisille vihanneksille höyrytetyille tai valkaisuille. Käytä vähiten vettä, kun kypsennät lehti- ja vihreitä vihanneksia vedessä.

Pasta – Laita vesi kiehumaan suuressa kattilassa runsaalla vedellä. Lisää ripaus merisuolaa (öljyä ei tarvita) ja lisää sitten pasta. Peitä pannu kannella kunnes se on kuuma, poista kansi ja avaa se. Ota haarukka ja sekoita muutaman kerran ja anna kypsyä al denteksi. On parempi keittää pasta kuin ylikeittää. Pastan tulee olla valmiina huomattavasti isompaa. Ota haarukka ja poimi pastaa, ota se pois pannusta ja pure, kun se on valmis. Kun olet valmis, valuta nopeasti siivilässä, mutta jätä vielä viimeiset vesipisarat, laita nyt pasta takaisin tyhjään kattilaan. Lorauta pastan päälle extra-neitsytoliiviöljyä ja sekoita haarukalla ja tarjoile. Tarjoile pasta ensin erikseen lautasella kolmella, älä sekoittele sitä kastikkeeseen, ellei ruoka sitä vaadi tai et halua tehdä jotain toisin. Yleensä on parasta tarjoilla pasta ensin lautaselle ja sitten kaada kastike keitetyn pastan päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *