Ruohosipuli – Tuore, mieto sipulimainen yrtti

By | 27 toukokuun, 2023

Ruohosipuli on monivuotisia yrttejä Alliumkamfernoplasma, Liliaceae, Liliaceae kasvit. Euroopasta, Aasiasta ja Pohjois-Amerikasta kotoisin olevaa ruohosipulia käytetään monien ruokien maustamiseen miedolla sipulimaullaan.

Sipuliin liittyvillä purjoilla on samanlaiset kasvutavat. Putkimaisten lehtien alla on pieni valkoinen sipuli, jota käytetään ruoanlaitossa. Sipulit ja lehdet kasvavat möykkyinä. Ruohosipulin kasvien lisääntyminen onnistuu parhaiten jakamalla muodostuneet möhkäleet pienemmiksi paloiksi. Pienet valkoiset sipulit voidaan istuttaa yksitellen.

Kukat nousevat erillisistä varreista ja tuottavat kauniita vaaleanpunaisia, violetteja ja sinisiä sateenvarsia. Kukkien päillä on selkeä pyöreä ulkonäkö, joka on yhteinen piirre läheisille sukulaisille. allium Siemeniä viljellään kukkapuutarhoissa erottuvien pallomaisten kukkapäiden vuoksi, joiden halkaisija on joskus 4–5 tuumaa. Suurimmissa lajikkeissa kukkavarret voivat nousta 3 metrin korkeuteen, ja niiden yläosassa on vaikuttavat kompaktit kukkapäät. Ruohosipulin kukat ovat noin 1 jalka korkeita. Lisääntyminen tapahtuu riittävästi juurijaolla, koska kukat kantavat harvoin siemeniä.

Ruohosipulia käytetään monien ruokien maustamiseen miedolla sipulimakulla. Ruohosipuli sopii hyvin kananmunien, perunoiden, tomaattien, dippien ja levitteiden, keittojen, salaattien, kasvisruokien ja kalan kanssa. Lehtiä käytetään raakana tai lisätään lämpimiin ruokiin viimeisenä sipulin maun säilyttämiseksi. Esimerkiksi sen sijaan, että lisättäisiin ruohosipulia kuumaan pastakastikkeeseen, hienonnettu ruohosipuli heitetään pastaan, kun kastike lisätään nuudeleihin ja syödään heti.

Ruohosipuli on parasta syödä raakana ja sitä on saatavilla ruokakaupoista ympäri vuoden. Pakastettua ruohosipulia ja pakastekuivattua ruohosipulia voi myös olla kaupallisesti saatavilla. Ei tarvitse purkaa tai liuottaa ennen käyttöä. Ripottele vain vähän lautaselle ja nauti. Ruohosipuli on yksi ainesosista ruohosipuliksi kutsutussa yrttiseoksessa. hienoja yrttejä Käytetään ranskalaisessa keittiössä.

Yrttipuutarhat ja keittiön yrttiruukut sopivat hyvin ruohosipulin kanssa. Aurinkoiselle ikkunalaudalle asetettuna se tarjoaa jatkuvasti lehtiä, joita voidaan käyttää monenlaisten ruokien maustamiseen. Leikkaa vihreät, ontot, pitkänomaiset lehdet pohjasta ja leikkaa ne saksilla maustettavan ruoan päälle.

Tuore ruohosipuli sisältää runsaasti C-vitamiinia ja rautaa. Ruohosipulin voimakas, rapea maku herättää ruokahalua, joten sinun ei tarvitse lisätä ruokiin suolaa. Sellaisenaan se on erinomainen suolan korvike. Ruohosipulin säännöllinen käyttö suolan korvikkeena voi auttaa suolaherkkiä ihmisiä vähentämään natriumin saantiaan verenpaineen alentamiseksi.

Kuten muutkin jäsenet allium Ruohosipuli, joka kuuluu ruohosipuli-sukuun, sisältää allisiinia, luonnollista kemikaalia, joka voi tarjota terveydellisiä etuja faneille. Tämä saattaa kiinnostaa niitä, jotka ovat alttiita korkealle kolesterolille, korkealle verenpaineelle tai sydänsairauksille. Allisiinin on osoitettu alentavan kolesterolia ja alentavan korkeaa verenpainetta. On näyttöä siitä, että se voi jopa estää tietyntyyppisiä syöpiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *