Puuntyöstöprojekti – Onko puuntyöstö tulevaisuutesi?

By | 10 kesäkuun, 2023

Kävin pari iltakurssia puuntyöstössä ennen kuin aloin todella puuntyöstön. Yksi ensimmäisistä asioista on perunamurskaus. Mielestäni se on vielä iso aloittelijaprojekti ja muutaman vuoden kuluttua, kun palasin puuntyöstön pariin, tein toisen työn.

Kun aloitat kävelyn, sinun on kehitettävä tiettyjä taitoja. Perunamurskaus on hyvä paikka aloittaa. Yleensä aloitetaan neliömäisellä puupalalla, jonka sivu on 2 3/4″ ja noin 11″ pitkä. Keskipisteen löytämiseksi tämä on merkitty molempiin päihin ja sitten se painetaan lusikan ja hännän keskikohtien väliin. Nämä toiminnot ovat yhteisiä useimmille kierrekierroksille, olivatpa ne sitten tuolin jalkoja tai kynttilänjalkoja.

Puun kääntölukko on suunniteltu kääntämään puuta ympäri. Tämä neliönmuotoinen puuaihio on nyt tehtävä pyöreäksi ja työkalu tähän työkaluun on karkea uurre. Jälleen tämä on työkalu, jota useimmat spinnerit kurkottavat ensimmäisenä. Se poistaa neliön kulmat ja tekee siitä pyöreän laadukkaasti ja tehokkaasti. Se tarjoaa sileän pinnoitteen, joka vaatii käytännössä vähän hiontaa.

Koska suurin osa karan sorvauksesta alkaa tällä tavalla, jokainen projekti vaatii omat ainutlaatuiset vaiheensa eteneessään. Tässä tapauksessa haluamme, että valmiissa osassa on kaksi eri osaa, pää ja kahva. Tämä auttaa aloittelijoita kääntämällä isoa sylinteriä ja nostamalla sitten puuta nopeasti pienempiin sylintereihin. Nyt on tärkeää tarkistaa muoto.

Kokeneempi sorvaja kääntyy usein vinotaltan puoleen tarkennusta varten, mutta aloittelija tuskin löytää mieleistään karatalttaa. Mutta ensin on valmisteltava poukaman ja helmien lopulliset mitat. Jälleen tämä on taito, jota voidaan käyttää uudelleen ja jalostaa koko puunsorvaajan eliniän ajan.

Puhelusarja avataan haluttuun halkaisijaan ja pidetään vasemmassa kädessä. Kun katkaisutyökalua pidetään oikeassa kädessä, puuhun saa leikata, kunnes kutsu osuu sylinteriin. Onneksi se on helpompi tehdä kuin uskotkaan.

Vakiintuneilla halkaisijoilla kartio on nyt liitettävä sujuvasti ruuvilla. Tämä vahvistaa otteen tunteen ja pään tasapainon. Lopuksi pään kasvot käännetään mahdollisimman alas, kahvan pää toimii koristeena ja tarvittaessa pysähdyksenä ja haluttaessa kaikki peitetään hiekalla. Tällä hetkellä keittiöön voidaan lisätä kerros mineraali- tai kasviöljyä.

Viimeinen asia on jakaa ja katkaista jätepuun päät. Nyt sinulla on perunamurskain, tai minun tapauksessani ainakin taltta. Nämä ovat loistavia työkaluja hellävaraiseen suostutteluun puuntyöstöliikkeessä tarpeen mukaan. Ehkä perunamurskain on vain tulevaisuutta varten, jos teet jotain muuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *