Perunoiden kesähoito

By | 27 toukokuun, 2023

Kesäperunan hoito.

Siitä hetkestä lähtien, kun kasvit ilmestyvät maahan, parasta mitä voit tehdä nopean ja terveen kasvun eteen, on käyttää rivien välisiä reikiä aina, kun maa on riittävän kuivaa.

Syynä tähän on se, että ruoho pitää rikkakasvit alhaalla ja samalla säästää vettä luomalla hyvää maaperää.

Huonolla maaperällä on hyvä apu vanhan noen puhdistamisesta ennen kuin kasvit kuivuvat. Tämä tulisi tehdä, kun maaperä on märkä, ja sitten on parempi lisätä noki.

Jotkut puutarhurit ajattelevat, että kysymyksellä paras aika nousta maahan ei ole juurikaan merkitystä, mutta tämän työn ajoitus on erittäin tärkeä perunasi elämässä.

Jos kasvit jäätyvät liian aikaisin, niitä ei voi puristaa rivien väliin, ja jos ne ovat liian myöhään, on mahdollisuus, että lehdet murtuvat maahan ja tämä tekee niistä alttiimpia perunataudeille. Heidän pitäisi olla.

Kun pääkasvit ovat viidestä kuuteen senttimetriä korkeita, perunat tulee lisätä maahan. Ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä tautien estämiseksi maaperä tulisi vetää kasveille, jotta lohikäärme on hyvin suojattu.

Tapa, jolla jotkut viljelijät multaa perunansa, jättää maaperän tasaiseksi, jotta kesäsateet saadaan mahdollisimman paljon irti.

Tämä menetelmä jättää avoimeksi kysymyksen siitä, auttaako tämä tasainen harju lisää sadetta vai ei, mutta ei voida epäillä, että kyseessä on tasainen mäki tautikauden aikana. Se auttaa hajottamaan ongelmaa.

Jotta puutarhuri ymmärtäisi tämän paremmin, on syytä huomauttaa, että taudin puhkeamisesta vastuussa oleva mikro-organismi hyökkää aina lehtien tyveen.

Tehty pieni reikä laajenee nopeasti ja taudin itiöt sijaitsevat leviämisympyrän reunalla. Nämä itiöt putoavat aina, ja jos tehdään litteä harjanne, itiöt putoavat tälle harjanteelle ja vahingoittavat mukulan yläosaa. Terävän sokeriruokojärjestelmän avulla sairaat itiöt putoavat rivien väliin ilman vaurioita.

Perunoiden säilyttäminen;

Sadonkorjuun jälkeen tarvitset järjestelmän niiden varastointiin talvella. Jos sinulla on vain pieni määrä, voit käyttää mitä tahansa kuivaa ja viileää aitoa tai kellaria.

Liikkeen tulee olla pakkasenkestävä ja pimeä, valoa ei pääse sisään. Yksi tapa tehdä tämä on heittää perunakasan päälle säkki tai olki.

Muista tarkistaa perunat, kun laitat ne kauppaan. Jos huomaat sairaita tai vaurioituneita perunoita, heitä ne pois, jotta koko asia ei saastuta.

Hyvä tapa estää ongelmia, auttaa muutaman kourallisen sitruunoiden heittäminen kasaan.

Jos sinulla ei ole tilaa aitassa, toinen tapa varastoida satoasi on tehdä puutarhaan kuoppa tai kuoppa, peittää perunat hienolla oljella ja asettaa ne kahden jalan korkeudelle maanpinnasta. Kaivaa sitten perunat halutessasi ja varmista, että loput perunat peittyvät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *