Perunat, perunat – otan molemmat!

By | 3 kesäkuun, 2023

Amerikkalaisen reseptin luomiseksi kiipeilykasvin on tultava lähelle kotia. Tästä syystä ei ole yllätys, että ranskalaiset keksivät ensimmäisenä naapurimme Etelä-Amerikassa. Irlantilainen peruna kehitettiin ensimmäisen kerran Andien vuoristossa näkyvämmäksi. Irlantilainen peruna on Amerikan yleisin peruna. Irlantilainen peruna, joka tunnetaan muuten nimellä ”valkoinen” peruna, on hyvin erilainen kuin bataatti.

Rakastan perunoita kaikissa muodoissa, mutta aion kertoa teille kaiken irlantilaisesta ystävästämme. Peruna on maailman laajimmin viljelty mukulakasvi ja neljänneksi suurin ruokakasvi. Perunoita voi ostaa tuoreena, pakastettuna tai pikaperunana, mutta minä pidän mieluummin tuoreena. Perunoiden valmistustavat ovat näennäisesti loputtomia. Olen rajannut sen kolmeen suosikkiin; Jauhettuna, paistettuna ja paistettuna. Kuten ranskalainen paahtoleipä, olen uskollinen kultaisten kaarien fani.

Lempiperunalajini ja suosikkiruokani olisivat perunamuusi. Hyvän perunamuusin valmistamiseksi sinun on käytettävä tuoreita perunoita, joita ei koskaan ole pakastettu. Koska perunat kasvatetaan maassa, on tärkeää pestä ne ennen kypsennystä. Ennen kuin leikkaat ihon ja laitat sen kiehuvaan veteen, poista iho tai käytä kuorintaa ihon poistamiseen. Ajoitus on hyvän perunamuusin avain, et voi jättää niitä veteen liian pitkäksi aikaa tai liian vähän.

Jos jätät ne liian pitkäksi ajaksi, ne voivat muuttua erittäin tahmeiksi ja tarttua suun kattoon. Jos kuitenkin poistat ne vedestä liian aikaisin, perunoissasi on syötäväksi kelpaamattomia paloja. Kun se jätetään oikeaan aikaan ja keitetään oikeassa lämpötilassa, perunamuusi on kermainen ja herkullinen.

Vaikka perunamuusi on henkilökohtainen suosikki, Amerikan suosituin peruna on paistettu peruna. Aina kun amerikkalaiset syövät jotain, jota he rakastavat, mausteissa ja tavassa muuttaa makua on jotain. Valintojen maassa ei ole yllätys, että haluamme valita myös ruokamme. Koska amerikkalaiset syövät perunoita vähintään yhdellä kolmesta ateriasta päivässä, minun on opeteltava myös sekoittamaan niitä. Paistettu peruna on itsestään selvä, se pitää vain pistää haarukalla ja laittaa uuniin.

Kun otat sen pois uunista, voit lisätä voita, smetanaa, ruohosipulia, pekonipaloja tai mitä tahansa haluat lisätä sen päälle. Amerikkalaisena syöt yli 126 kiloa perunoita vuodessa, joten saatat yhtä hyvin tehdä siitä houkuttelevaa.

Siitä ei ole epäilystäkään. Amerikka rakastaa ranskalaisia ​​perunoita. Rakastamme niitä yksinkertaisina, trendikkäinä ja juustomaisina. Otamme ne missä tahansa muodossa, rakastamme niitä suorina, kiharaina, paksuina ja vohveleina. Mitä tahansa haluatkin, sinulle löytyy ranskalainen paistinpannu. Friteerattuja ja rapeita, eroamme jopa mausteissa, joita laitamme niihin. Kiellän ketään amerikkalaista ajamasta amerikkalaisen kaupungin läpi löytämättä ranskalaisia ​​perunoita jostain.

On hämmästyttävää ajatella, että jotain niin herkullista voi syntyä jostain niin hyvästä meille. Perunassa on runsaasti C-vitamiinia ja kaliumia, minkä lisäksi se on erinomainen kuidun lähde. Amerikka löysi jotenkin tavan tehdä roskaruokaa vihanneksista. Ei ole väliä kuinka viipaloit sen, ei ole epäilystäkään siitä, miksi Amerikan suosikkivihannes on peruna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *