Perunakello: alkuperä ja historia

By | 1 kesäkuun, 2023

Yksinkertainen haku Internetistä perunakellon vuonna 1983 keksijälle antaa vastauksia, kuten William A. Borst. Monet verkkosivustot keskittyvät tarinaan perunakellon keksimisen takana, jossa Borst auttoi poikapuolensa. Tiedeprojektissa. Auttaessaan luomaan jotain uutta, hän muisti kokemuksen perunoiden käyttämisestä paristojen korvaamiseen virtalähteenä. Se oli kokeilu, jonka hän teki lukiossa, joten hän laittoi ideansa järjestelmään. Sittemmin muut opiskelijat ovat soveltaneet samaa teoriaa.

Tämän perunakellon kehitystä tukevan tarinan ovat kuitenkin kyseenalaistaneet monet, jotka väittävät, ettei tämän tarinan tueksi ole esitetty todisteita. Tiedot toimittaneilla verkkosivustoilla ei myöskään ollut viitteitä vahvistusta varten. Siksi katsotaan, että kellon historiasta ja alkuperästä ei ole tärkeää tietoa. Web-sivustoja, joissa toistuvasti suositaan borssia, ei voida käyttää koulutustietona niille, jotka haluavat tutkia totuutta keksinnön takana.

Itse asiassa edes Yhdysvaltojen hallituksen online-patenttitietokanta ei lue William A. Borstia perunakellon keksijänä. Koska Internetissä olevaa tietoa ei voida käyttää tieteellisinä viittauksina, mikään suullinen ei voi vahvistaa huhuja. Googlen patenttitietokanta ei myöskään sisällä tietoja tai yhteyttä William A. Borstin ja Perunakellon välillä. Tutkijat ovat yrittäneet kerätä tietoja muista tieteellisistä tietokannoista, mutta tuloksetta.

Joten siitä on tullut mysteeri perunakellon kasvusta. Vaikka on mahdollista, että William A. Borstin tarina saattaa olla totta, tämän väitteen tueksi ei ole olemassa oleellista tietoa, mikä johtuu aitouden puutteesta. Ja jos William A. Borst oppi kokeen lapsena, on luultavasti joku, joka opetti hänelle, kenen pitäisi olla alkuperäinen keksijä. Lisäksi sähkökemialliset ominaisuudet olivat tieteen maailmassa 1700-luvun alussa. Perunoiden ja sitruunoiden käyttämisestä paristojen korvaamiseen on tullut yleinen kokeilu, jolla ei ole todellista keksijää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *