Peruna – Inkan lahja maailmalle

By | 28 toukokuun, 2023

Inkan pysyvä lahja maailmalle, peruna ruokkii ihmisiä kaikkialla planeetalla. Uuden maailman löytämisen jälkeen espanjalaiset ryöstivät palatseja, ja heidän galleoninsa veivät kultaa ja hopeaa tonneittain, mutta se oli vain rahaa. Ruoka, jonka he ottivat intiaanien maanviljelijöiltä, ​​ruokkisi lopulta maailmaa. Missä olisimme ilman maissia, suklaata tai perunoita?

Peruna on peräisin Perun Andien vuoristosta, ja se on ollut olemassa vuodesta 5000 eKr. Inkat ovat viljelleet sitä noin alusta lähtien Hän toi heidät Eurooppaan, missä espanjalaiset kohtasivat suurella vastahakoisesti. Perunoita ei mainita Raamatussa, joten Jumala ei ole asettanut niitä ”kristityksi ruoaksi”. Perunat kuuluvat yöviiriperheeseen; Kasvi on myrkyllinen. Perunoita ruokitaan vangeille turvapaikoissa ja vankiloissa. Heidän laajan hyväksynnän tuli myöhemmin.

Ne kasvavat melkein kaikkialla. Perunat kestävät kauhean maaperän ja ankaran sään. Ne ovat ensimmäinen ja ainoa ruoka, joka kasvaa avaruudessa. Ne kasvavat melkein missä tahansa, ja työskennellessään ne antavat runsaan sadon.

Peruna on terveellistä ruokaa. Kaloripitoisuuden vuoksi laihduttajat välttävät niitä. Kaipaat kaikkia tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita perunassa ja kuoressa. Tulet myös kaipaamaan hienoja makuelämyksiä. Jos olet laihduttava, syö perunoita kohtuudella, mutta kokeile joitain perunareseptejä [in The Champagne taste/Beer Budget Cookbook]. Tarjoiletpa sen sisällä tai ulkona, ne tuovat jotain pöytääsi.

ranskanperunat

Ranskalaisia ​​perunoita on saatavilla jopa hienoimmista ravintoloista. Vaatimattomat ravintolat ja pikaruokapaikat ovat tukipilareita. Parhaat ranskalaiset voit valmistaa kotona omassa keittiössäsi. Voit paistaa syvässä kattilassa kiehuvassa öljyssä, mutta kiehuva öljy on sotkuista ja vaarallista. Niillä on arvoa. Kun maistuu kotitekoisia ranskalaisia ​​perunoita, niitä haluaa tarjoilla uudestaan ​​ja uudestaan. Jos aiot valmistaa ranskalaisia ​​perunoita kotona usein, sijoita sähkörasvakeittimeen.

Ranskalaiset perunat eivät ole ranskalaisia. Ne ovat amerikkalainen keksintö. Thomas Jefferson tarjoili perunoita diplomaattijuhlissa ennen kuin niistä tuli suosittuja Euroopassa. Nauti ranskalaisia ​​perunoita; Ne ovat yhtä amerikkalaisia ​​kuin omenapiirakka.

4-6 keskikokoista perunaa

Canola öljy

Kuumenna öljy syvässä paistinpannussa 325 asteeseen. Kuumenna öljy mieluiten prosessia varten valmistetussa paistinpannussa.

Kuori perunat halutessasi. Pese ne ja leikkaa ne sitten 1/4″ x 1/4″ tikkuiksi. Anna kuivua talouspaperin päällä. Paista niitä kuumassa öljyssä ja kypsennä 17 minuuttia. Valuta, suola ja tarjoile.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *