Paranna vanhemmuuttasi: opettele märkäperunalastu sääntö

By | 4 kesäkuun, 2023

Kokeneet vanhemmat tietävät, että hyvien kasvatustaitojen harjoittaminen voi olla hyvin hämmentävää. Sinulla on hyvät välit lapsiisi, kohtelet heitä kunnioittavasti ja kuuntelet heitä, kun he puhuvat. Miten vastaat? Palaan luoksesi ja kerskailen! Kuulostaa siltä, ​​että he yrittävät (ja melkein onnistuvat) pilata upean suhteen, etkä tiedä mitä olet tekemässä.

Kuulostaako tutulta? Pysy rauhallisena, älä ole ujo ja jos jatkat lapsesi rakastamista, tutustu toisiisi paremmin ja opi ”Sokisen perunalastun laki”.

Psykologi Fitzgerald Dodson kirjoitti artikkelissa How to Discipline Lovingly (1977), että lapset pitävät enemmän negatiivisesta huomiosta kuin ei lainkaan huomiosta, aivan kuten lapset pitävät kuivista perunalastuista perunalastujen sijaan. Yksinkertaisesti sanottuna, kun ”märkä perunalastusäännöllä” ei ole valinnanvaraa, toiseksi paras on yhtä hyvä.

Jay McGraw puhui tästä erittäin vakavasta asiasta ystävän kanssa, joka on kuuluisa teini-ikäisten elämäntavoista ja jonka vanhemmat ovat liian kiireisiä oman työnsä kanssa. Hän jäi kerran kiinni huumejuhlissa ja hänen vanhempansa lähettivät hänet kuntoutukseen. Hän ei suinkaan ollut kova käyttäjä, mutta hänen vanhempansa halusivat olla varmuudella. Hänen vanhempansa vierailivat hänen luonaan joka päivä hänen ollessaan siellä, ja kun hän lopulta tuli ulos, hän näytti upealta. Elämä palasi normaaliksi, vanhemmat palasivat töihin, … ja kuntoutumiseen. Hän istui perunalastuilla (vanhempiensa huomio) (käveli päihteiden väärinkäyttöä ja kuntoutusta)! Tämä toistui kerta toisensa jälkeen, kunnes lääkkeet saivat parhaansa ja hetken kuluttua siitä tuli tilasto.

Tämä ”laki” ei koske vain huomion tarvetta, vaan kaikkea mitä todella haluamme. Esimerkiksi toisaalta lapsesi (esikoululainen) haluaa suhteeseen kanssasi ja todella nauttii seurastasi. Mutta he haluavat tuntea olevansa itsenäisiä tavalla, jolla he tuntevat aikuisuuden. Joten kun he tuntevat, että olet liian lähellä, he menettävät yhteyden (laadun) tunteakseen itsensä itsenäisiksi (perunalastu). He haluavat molempia, mutta koska vapauden tunne on heille tärkeämpi, he tyytyvät nyt toiseksi parhaaseen. Vapaus ilman yhteyttä.

Mitä sinun pitäisi tehdä? Ymmärrä, että heidän vastauksensa näyttää kokonaiskuvan, ja jatka kunnioittaen ja kuuntelemalla heitä. Kun olet varmempi siitä, keitä he ovat, näet lopulta heidän osoittavan sinulle rakkauttaan positiivisella tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *