Nigerian salaattiresepti – Kuinka tehdä itse

By | 17 kesäkuun, 2023

Nigerian salaatti on Nigeriasta kotoisin oleva erityinen salaattiresepti. Tällainen ainutlaatuinen salaattiresepti, vaikka yksi ainesosa jätettäisiin, se menettää ainutlaatuisen makunsa. Siksi nigerialaiset kaikkialla maailmassa etsivät aina tätä salaattireseptiä, kun he haluavat saada nigerialaisen salaatin aidon maun ja rikkauden. Myös ulkomaalaiset, jotka ovat onnekkaita maistamaan tämän salaatin, kysyvät reseptiä maistamisen jälkeen.

Nigerialainen salaatti on erittäin täyttävä ja sitä voidaan syödä yksinään ateriana tai lisukkeena useiden nigerialaisten riisireseptien kanssa – jollof-riisi, nigerialainen paistettu riisi, nigerialainen kookosriisi, nigerialainen valkoinen riisi ja tomaattipata. Muutamia mainitakseni. Sitä voidaan syödä myös nigerialaisen moi moin kanssa. Valmistaaksesi nigerialaisen salaatin, jolla on erityinen salaattimaku, sinun tarvitsee vain seurata alla lueteltuja vaiheita kirjaimellisesti.

Mainittujen ainesosien määrä antaa nigerialaiselle salaatille tyypillisen maun. Annossuhteen voi puolittaa tai kaksinkertaistaa, jolloin saavutetaan sama maku.

Resurssit:

 • 1 keskikokoinen salaatin itu
 • 5 keskikokoista porkkanaa
 • 4 pientä irlantilaista perunaa
 • 2 keskikokoista kurkkua
 • 3 keskikokoista munaa
 • 1 415 grammaa purkki paistettuja papuja tomaattikastikkeessa
 • 200 grammaa sokerimaissia
 • 5 luumutomaattia
 • Salaatinkastike – Heinz-salaattivoide toimii parhaiten tämän salaattireseptin kanssa. Läheinen korvike on Heinz Kaiser -salaattikerma. Majoneesia voidaan käyttää viimeisenä keinona, mutta se on liian paksua Nigerian salaattiresepteihin ja se tulisi peittää kasviöljyllä.

Ennen nigerialaisen salaatin valmistamista:

Pese ja keitä irlantilaiset perunat valmiiksi. Munien tulee olla kovaksi keitettyjä. Ajan säästämiseksi irlantilaisten perunoiden ja kananmunien kypsennys kestää yhtä paljon, joten ne voidaan keittää samassa kattilassa.

 1. Kaikki vihannekset tulee pestä.
 2. Leikkaa salaatti ohuiksi viipaleiksi.
 3. Kuori ja leikkaa porkkanat raastimella.
 4. Kuori keitetyt perunat ja leikkaa ne kuutioiksi.
 5. Kuori, poista siemenet ja leikkaa kurpitsa kuvan mukaisesti. Jos haluat lisää vihreää väriä salaattiin, voit raastaa kurkkua.
 6. Poista luumutomaattien siemenet ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
 7. Laita kaikki pilkotut vihannekset erilliseen astiaan.
 8. Avaa sokerimaissi ja valuta kasvivesi pois. Pese siemenet ja laita sivuun. Avaa myös paistettujen papujen tölkki ja pidä se sivussa.
 9. Poista kovaksi keitetyt munat, leikkaa ne munaleikkurilla ja aseta sivuun.

Noudata näitä ohjeita valmistaessasi nigerialaista salaattia

 1. Aloita salaatin ainesten laittaminen pienissä erissä isoon salaattikulhoon, munia lukuun ottamatta. Voit aloittaa salaatista, sitten tomaateista, sitten perunoista, sokerimaissista, paistetuista papuista, kurkuista, porkkanoista ja sitten takaisin salaattiin. Toista prosessia, kunnes kaikki ainekset ovat valmiita. Tämä nigerialaisen salaatin valmistusmenetelmä auttaa kunkin ainesosan mehut virtaamaan muihin.
 2. Laita nyt hienonnetut munat salaatin päälle, peitä pinta.
 3. Peitä kulho ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Tämä antaa aikaa, jotta kaikki nigerialaisen salaatin ainesosat sulautuvat yhteen. Kylmänä tarjoillaan myös nigerialainen salaatti.
 4. Tarjoile valitsemasi salaatinkastikkeen kanssa, mutta kuten aiemmin mainittiin, klassinen Heinz-salaattikerma sopii parhaiten nigerialaisen salaatin kanssa.

Huomautuksia ja suosituksia.

Jos pidät omasta salaatiruskeesta, voit korvata salaatin kaalilla. Sen sijaan, että poistaisit salaatin kokonaan, voit käyttää molempia, koska salaatti lisää salaatin vihreää väriä. Tämän jälkeen tämä resepti ei koske vain makua, vaan myös väriä.

Yllä on vähimmäisainekset nigerialaisen salaatin valmistamiseksi. Nigerialaiseen salaattiin voidaan lisätä lisäaineita, kuten keitettyä makaronia, suolalihaa, vihreää paprikaa, vihreitä herneitä jne.

Nigerialainen salaatti on hyvä 24 tuntia, jos siihen ei lisätä salaatinkastiketta.

Jos voit ostaa vauvakurpitsoja, siemeniä ei välttämättä tarvitse poistaa.

Nauttia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *