Miten sokeri lisää energiaasi kasvattaaksesi sinua?

By | 16 kesäkuun, 2023

Mitkä sokerit sopivat korkealle luonnollisesti? Mitä on terveellinen hiilihydraattien hallinta kasvaaksesi pitemmäksi 4 älykästä tapaa?

Hiilihydraatit saavat tänään valokeilassa uusia ideoita! Kun ajattelet ’hiilihydraatteja’, Presidentin uutta pirtelöä, luonnollista PROTCOCKIONia, talvihuutausta, talvihuutausta, talven päälle tai makeaa mangoa, tuoretta banaania, makeita uunipapuja, pakastemaitoa, makeita hedelmäsmoothieja ja paljon muuta.

Kaikki nämä ravintoaineet voivat lisätä hiilihydraatteja, tärkeän ravintoaineluokan, lautaselle! Sokeri, tärkkelys ja kuitu: Kaikki kuuluvat erityiseen makroravinteiden luokkaan, jota kutsutaan hiilihydraatiksi. Energianlähteinä sokerit ja tärkkelys ovat kehosi pääasiallinen polttoaine kasvaa pitemmälle.

Kaikki hiilihydraatit koostuvat samoista kolmesta alkuaineesta: hiilestä, vedystä ja hapesta. Nimi ”hiilihydraatti” tulee sen kemiallisesta koostumuksesta. ”carbo-” tarkoittaa hiiltä; ”-hydraatti” tarkoittaa vettä tai H20:ta. Erityyppisten hiilihydraattien valmistamiseksi nämä aineet sijoitetaan ensin yhteen huoneeseen. Sokerit on valmistettu vain yhdestä tai kahdesta osasta; Niitä pidetään ”helppoina”. Tärkkelys ja kuitu koostuvat monista sokeriyksiköistä ovat monimutkaisempia.

Saatat ihmetellä, voitko kasvattaa tärkkelystä? Jos tärkkelys on valmistettu sokerista, miksi se ei ole makeaa? Molekyylikoko tekee eron. Tärkkelysmolekyylit ovat suuria. Toisin kuin pienet sokerit, tärkkelysmolekyylit ovat liian suuria mahtuakseen makuhermojesi reseptoreihin, joten ne eivät maistu makealta. Mutta pidä tärkkelyspitoinen keksi suussasi jonkin aikaa. Kun syljen ruoansulatusentsyymit hajottavat tärkkelyksen sokereiksi ja antavat niiden kasvaa pidempään, keksit alkavat maistua makealta. Sokerimolekyylit ovat tarpeeksi pieniä maun mukaan. Hanki keksi; Kokeile!

Tärkkelyksellä ja kuidulla on jotain yhteistä. Ne ovat polysakkarideja. ”Poly-” tarkoittaa monia. Jos olet arvannut, että ne sisältävät paljon sokeriyksikköjä, olet täysin oikeassa! Ne ovat pitkiä sokeriketjuja. Tärkkelyksiä löytyy kasviperäisistä elintarvikkeista, kuten riisistä, pastasta, perunoista, papuista ja täysjyväviljasta.

Monimutkaisesta yksinkertaiseen! Lyhyesti sanottuna näin tapahtuu, kun tärkkelys sulatetaan. Ennen kuin ne pääsevät verenkiertoon ruoansulatuskanavastasi, ne hajoavat yksinkertaisimmiksi sokereiksi: glukoosiksi, galaktoosiksi ja fruktoosiksi. Sitten yksittäiset sokerit siirtyvät verenkierrossasi kehosi soluihin, joissa ne muunnetaan energiaksi energiaksi. Kuitua lukuun ottamatta hiilihydraatit – sokerit ja tärkkelys – hajoavat yksittäisiksi sokereiksi ruoansulatuksen aikana. Kehosi ei tunnista niiden ravinnonlähdettä.

Koska ne ovat jo yksittäisiä sokereita, monosakkarideja, kuten hedelmien fruktoosia, voidaan kuluttaa sellaisenaan. Tämä ei koske disakkarideja: sakkaroosia, laktoosia ja maltoosia. Ruoansulatusentsyymit myös hajottavat niitä. Jotkut ihmiset eivät tuota tarpeeksi laktaasi-nimistä entsyymiä. Heillä on vaikeuksia sulattaa laktoosia tai maitosokeria.

Miksi lisättyä sokeria rajoitetaan? Henkilölle ne tuottavat vain kaloreita. Runsaasti sokeria sisältävät ruoat antavat energiaa, mutta vain vähän muita ravintoaineita, ja ne voivat korvata ravitsevammat ruoat vitamiineilla ja kivennäisaineilla. Vertailun vuoksi monet kuivatut vihannekset, palkokasvit (kuivatut pavut) ja viljatuotteet ovat vähärasvaisia, mutta runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja kuitua. Toiseksi lisätyt sokerin kaltaiset tärkkelykset ja luonnossa esiintyvät sokerit edistävät hampaiden reikiintymistä, varsinkin toistuvan välipalan yhteydessä.

Pidempään vain kuitu, toinen polysakkaridi, pysyy kehossa jonkin verran koskemattomana. Monet eläimet pystyvät sulattamaan kuitua. Ihmisen ruoansulatusentsyymit eivät kuitenkaan pysty hajottamaan kuitua riittävästi imeytymistä varten. Joten kuitu ei voi olla energian lähde saada korkea. Tämä laadukas kuitu tekee siitä oikeutetun edistämään terveyttäsi muilla tavoilla.

Kun olet aktiivisempi ja pidempi, saatat tarvita enemmän kaloreita. Jos yleinen ruokavaliosuunnitelmasi on terve, lisätyt sokerit voivat tarjota lisäenergiaa vaihtoehtoisina kaloreina. Viisaasti valitut, hiilihydraattipitoiset ruoat ja täysjyvätuotteet, hedelmät, vihannekset ja pavut tarjoavat muutakin kuin vain energiaa. Niiden rooliin sydänsairauksien, aivohalvauksen, korkean verenpaineen ja joidenkin syöpien riskin vähentämisessä on kiinnitetty paljon huomiota. Ruoat, joissa on paljon ”hiilihydraatteja”, tarjoavat myös tärkeitä vitamiineja, kivennäisaineita ja fytoravinteita. Ja kuitupitoiset ruoat tarjoavat monia etuja; Tästä syystä ruokavalion ohjeet: Valitse kuitupitoisia hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita useammin.

Runsaat hiilihydraattipitoiset ruoat voivat auttaa ylläpitämään ja ylläpitämään painoa, varsinkin kun niitä yhdistetään säännölliseen liikuntaan. Tutkimusalueista: (1) Hiilihydraattia sisältävät ruoat, erityisesti kuitupitoiset ruoat, voivat lisätä kylläisyyttä ja saada ihmiset syömään vähemmän, (2) korkeahiilihydraattinen ruokavalio voi sisältää vähemmän kaloreita kuin runsashiilihydraattinen ruokavalio. ruuan määrä. – tekee rasvaisen ruokavalion; ja (3) ylimääräiset hiilihydraatit eivät muutu kehon rasvaksi samalla tavalla kuin muista lähteistä saadut kalorit. Pysy kanavalla!

Lasten tasapainoinen ruokavalio edistää terveitä hampaita, jolloin ne kasvavat pitkiksi, vahvoiksi ja reikiintymättömiksi. Erityisesti useat ravintoaineet ovat tärkeitä, mukaan lukien kalsium, fosfori ja D-vitamiini. Nämä ravintoaineet rakentavat leukaluua, mikä auttaa pitämään hampaat paikoillaan. Aikuisilla kalsiumin saannilla on vain vähän vaikutusta hampaiden terveyden ylläpitämiseen. Mutta nämä samat aineet auttavat tekemään leukaluusta vahvan.

Sen lisäksi, että hiilihydraatit vaikuttavat hampaiden reikiintymiseen, ne eivät liity suoraan useimpiin terveysongelmiin. Ellei syö paljon! Kuitenkin ”hiilihydraattien” myytit ovat yleisiä. Tässä on joitain yleisiä väärinkäsityksiä hiilihydraateista.

Jos syöt enemmän kaloreita kuin vain tärkkelystä ja sokereita, kehosi tuottaa ylimääräisiä kiloja rasvaa. Tämä sisältää enemmän kaloreita kuin hiilihydraatit, rasvat tai proteiinit mistä tahansa lähteestä. Itse asiassa rasvasta saadut ylimääräiset kalorit muunnetaan ensin kehon rasvaksi ennen hiilihydraattien ylimääräisiä kaloreita. Sokeri itsessään ei ole haitallista. Liikalihavuus on pikemminkin seurausta ympäristön, passiivisuuden ja kroonisten ruokavaliovalintojen monimutkaisesta vuorovaikutuksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *