Mitä perunalastut voivat opettaa yrittäjille?

By | 15 kesäkuun, 2023

Amerikka ja kehittyneet maat ovat täynnä halpoja, käteviä, valmiiksi pakattuja välipaloja. Näitä herkkuja on saatavilla makeana, suolaisena, kylmänä tai kuumana tyylinä ja esittelynä. Mikään ei ole suositumpaa ja yleisempää kuin perunalastu.

Perunalastu Amerikassa oli historiallisesti hyvin paikallinen äiti ja pop-liiketoiminta 1930-luvulle asti. Valmiit tuotteet, perunalastut; Niitä oli erittäin vaikea lähettää, käsitellä ja varastoida ilman kehittyneitä pakkaustekniikoita. Ennen pussittujen annosten keksimistä sirut valmistettiin paikallisissa keittiöissä ja niitä myytiin muutamassa paikallisessa kaupassa, enimmäkseen tynnyreistä. Heti kun tynnyrit avattiin ja kaupan omistaja vei myydyn tuotteen kuluttajalle, tynnyriin pääsi ilmaa ja perunalastut laskeutuivat. Näiden sirujen kuluttajia opetetaan lämmittämään sirut kotona ennen tarjoilua tuoreuden vähentämiseksi.

Tämäntyyppinen liiketoiminta sopi paikalliseen palveluliiketoimintamalliin, mutta se ei mahdollistanut mittakaavaetuja tai kansallista jakelua. Lisäksi jokainen kaupunki ja alue kehitti suosikkisirutyypin, joka oli vain paikallisesti suosittu. Yrittäjällä oli mahdollisuus vahvistaa ja markkinoida välipalaliiketoimintaansa isolla tavalla ja vaihtaa kategoriaa.

Se oli yrittäjä Hermanilla. Mr. Lai oli katumyyjä Barrett Food Company of Atlantassa. Hän myi Barrettin perunalastuja Nashvillessä, TN:ssä 1930-luvulla. Hän oli luonnollinen myyntimies, kasvoi ja laajensi valtakuntaansa nopeasti, ja pian katukauppiaat työskentelivät hänelle. Barrettin omistajat huomasivat hänen menestyksensä ja tarjoutuivat myymään Herman Lanelle koko operaation. Rahoituksen saaminen on ollut vaikeaa. Tämä oli masennuksen huipulla. Jotenkin lainojen, säästöjen ja etuoikeutettujen osakkeiden yhdistelmä tuli yhteen ja 600 000 dollarin myyntihinta varmistettiin.

Uusi yritys muutti heti nimensä HW Lay, Companyksi. Lai tunnusti koneellistamisen tarpeen jakelun laajentamiseksi ja kustannusten alentamiseksi. Hän otti kokonaisen perunan, valmisti valmiin sirun ja sijoitti jokaisen voiton dollarin itsenäiseen perunankäsittelykoneeseen. Palat puristetaan ja pakataan uusiin pilaantumattomiin pusseihin, jotka varmistavat tuotteiden tuoreuden kaupan hyllyillä ostoon ja kulutukseen asti.

Toisen maailmansodan alku osoittautui suolaisen välipalateollisuuden kannalta erittäin kannattavaksi. Sodan aikana suklaata ja sokeria levitettiin runsaasti, ja sodan loppuun asti näitä ainesosia käyttävistä tuotteista tuli harvinaisia ​​ja kalliita. Suolaa ei kuitenkaan koskaan säädelty, ja suolaisten välipalojen saatavuus teki niistä suosittuja nopeaa herkkua etsivien sodanaikaisten kuluttajien keskuudessa. Myös näitä suolaisia ​​välipaloja söivät sotilaat runsaasti.

Lay’s-perunalastut ja välipalat yleistyivät kauppojen hyllyillä Etelä-Amerikassa sodan aikana ja sen jälkeen. Yritys osti pienempiä, vähemmän pääomaa omaavia kilpailijoita ja laajeni merkittävästi. Lopulta HW Leigh Company osti Frito Companyn San Antoniosta, Texasista. Frito’s viimeisteli maissilastutuotteen, jota syömme eniten tähän päivään. Yhdistyneestä Frito Lay Companysta tuli vahvin kansallinen suolaisten välipalojen valmistaja.

Frito Lay ja useat paikalliset tuotemerkit hallitsivat suolaista välipalaa sodan jälkeisinä vuosina. Sen lisäksi, että se lisäsi uusia makuja, kuten valkosipulia, vihreää sipulia ja bar-b-que:tä, yksinkertainen perunalastu ei muuttanut mitään ulkonäössä, maussa tai koostumuksessa. Toimiala näyttää asettuneen kypsään, hitaan kasvun kategoriaan, jossa on rajalliset yrittäjyysmahdollisuudet uusille tarjouksille. Maailman yrittäjämäisin kuluttajatuotteita valmistava yritys, cincinnatilainen Procter & Gamble (P&G), pyrkii kuitenkin jatkuvasti kehittämään ja kasvattamaan uusia tuotealueita. He katselivat välipalateollisuutta, ja erityisesti P&G:n johto tunsi löytäneensä halkeaman perunalastuvalmistajien haarniskassa.

Se rako oli pakkauksessa. Perunalastuja on myyty uudelleensuljettavissa pusseissa 1930-luvun lopulta lähtien. Vaikka tämä uutuus tarjosi vakuutuksen, se teki myös rikkoutumisesta ongelman. Fokusryhmiin osallistuvat kuluttajat kertoivat P&G:lle, että he eivät pitäneet pienistä, halkeilevista, rikkoutuneista lastuista, jotka on sijoitettu pussien pohjalle. P&G:n tutkimus- ja kehitystyö alkoi etsiä vastausta ongelmaan.

P&G on kuuluisa brändinhallinnan luomisesta. Brändinhallinta mahdollistaa kunkin tuotteen vastuullisen tiimin ylläpitämisen brändin yrityksen ainoana liiketoimintakokonaisuutena ja tuloskeskuksena. Tämän johtamistyylin menestys on legendaarinen, ja sitä on opetettu kauppakorkeakouluissa ja omaksuttu monissa muissa yrityksissä. Brändinhallintajärjestelmä rohkaisee jokaista tiimiä pyrkimään aggressiivisesti uusien tuotteiden mukauttamiseen ja innovaatioihin.

P&G Research and Development työskenteli yrityksen elintarvikeryhmän perunalastuprojektissa koko 1960-luvun. Heidän vastauksensa ongelmaan loi erinomaisen esimerkin siitä, kuinka yrittäjäyritys tai yksilö voi hyötyä suuresti integroidusta tuoteinnovaatiosta. Keksintö, josta tuli miljardin dollarin brändi ja joka mullisti välipalamarkkinoinnin, oli Pringlesin esittely.

P&G ei ilmeisesti keksinyt perunalastuja tai suolaisia ​​välipaloja. Mutta mukauttamalla klassista perunalastua muodon, maun ja ulkoasun suhteen he loivat uuden, menestysbrändin, jota myydään miljoonille kuluttajille ympäri maailmaa joka päivä.

Pringles on 42% perunaa. Ne valmistetaan sekoittamalla perunahiutaleita nestemäiseen nesteeseen ja sitten kuivaamalla ne muodostaen jokaisesta sirusta täysin tasaisen kaarevan soikean rapean. Pringlen nerous piilee sylinterimäisessä pahviputkessa, jonka Friedrich Bauer keksi P&G:lle. Pringle-sipsit pinotaan putkeen, joten yksittäiset perunalastut eivät käytännössä hajoa. Putken suljin on kiinnitetty muovikorkkiin. Pringles tuotiin markkinoille vuonna 1968 ja kuluttajat olivat innostuneita. Tuotetta kehitetään jatkuvasti ja päätyyliin on lisätty yli 40 makua. Monia näistä mauista myydään tietyissä maissa tai tietyillä alueilla täydentämään suosittuja makuja, kuten jalapeno Meksikossa ja Cajun Louisianassa.

Yrittäjät ovat motivoituneita löytämään ja luomaan ”eri tuotteita”. Häiritsevien ”eri tuotteiden”, kuten hehkulampun, puuvillaginin tai polttomoottorin, keksintö on ”pyhä malja”, jonka nämä visionäärit pyrkivät täydentämään ja saavuttamaan mainetta ja omaisuutta. Usein tunnustettu ja todellinen tie menestykseen on kuitenkin hyvän tuoteinnovoinnin luominen. Tutki olemassa olevia tuotteita ja tekniikoita ja tunnista tarpeet, joita nämä tuotteet eivät täytä. Uusien ”yhdistettyjen tuotteiden” luominen, jotka yksinkertaisesti lisäävät lisäetuja ja pieniä suorituskyvyn parannuksia, voivat tuottaa valtavia voittoja.

Procter & Gamble etsi sekä ”erilaistettuja” että ”joustavia” mahdollisuuksia rakentaakseen maailman suurimman kuluttajatuoteyrityksen ja yhden sen ihailluimmista innovaatiotehtaista. Pringles on esimerkki jättiläisen ”yhdistetyn tuotteen” innovaatiomenestyksestä. P&G:n historia on täynnä esimerkkejä uusista ”integroitujen tuotteiden” menestyksestä. ”Erilaisten tuotteiden” innovaatioita on vähemmän ja vaikeampi löytää ja markkinoille tuoda. Tämä on loistava yritys, joka etsii mahdollisuuksia missä tahansa.

Yrittäjien tulee ottaa tämä prosessi huomioon. Frito’sin omistaa nykyään PepsiCo. Tämän upean tuotemerkin kehitys on suurelta osin velkaa HW Layn yksinkertaiselle ajatukselle ja näkemykselle. Hän otti yksinkertaisen tuotteen, joka kärsi huonosta jakelumallista ja muutti tilaisuuden valtavaksi omaisuudeksi. P&G otti haurausongelman perunalastupussissa ja loi valtavan maailmanlaajuisen menestyksen ottamalla käyttöön Pringlesin kulinaaristen ja pakkausinnovaatioiden avulla. P&G ja HW Lay ovat esimerkkejä yksinkertaisten ideoiden kauneudesta. Muista vanha aksiooma: KISS = Pidä se yksinkertaisena typeränä! Parhaat ideat ovat usein ilmeisimpiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *