Mistä perunat on tehty?

By | 28 toukokuun, 2023

Hei ja kiitos, että luit artikkelini

Haluan sukeltaa yhteen suosikkini (ja useimpien kokkien) tapaan kokata. Nautimme lasillisen vodkaa perunamuusin, ranskanperunoiden, perunoiden, paksujen keittojen tai kaviaarin kera, ja syömme perunoita joka päivä. Maailmassa kasvatetaan vuosittain kolmesataakaksikymmentäviisi miljoonaa tonnia perunoita, mutta mistä ne oikein on tehty?

Tärkkelys

Aluksi yksi perunoiden halutuimmista ainesosista on tärkkelys. Peruna sen sijaan sisältää noin 18 prosenttia tärkkelystä. Tämä tekee perunasta yhden maailman eniten kulutetuista vihanneksista. Se tekee perunoista, uuniperunoista, perunapannukakkuista ja kotiperunoista rapeita, ruskeita ja herkullisia. Haluat paljon tärkkelyspitoisia perunoita paistamiseen ja vähän tärkkelystä perunamuusiin, koska jos perunat ovat liian tärkkelyspitoisia, niistä tulee tahmeaa perunamuusia. Jos sinulla on vähän kärsivällisyyttä, voit käyttää tärkkelystä luodaksesi erittäin siistin ikkunasirun.

Vesi

Perunan tyypistä ja viljelypaikasta riippuen perunoiden vesipitoisuus on noin 78 %. Paljon vettä sisältävät perunat, kuten Yukon Gold tai Red Joy, sopivat erinomaisesti perunamuusiin, gratiineihin tai leivontaan. Alhaisen kosteuspitoisuuden omaavat perunat sopivat parhaiten paistamiseen tai paistamiseen.

Loput perunasta sisältää paljon hyvää, kuten noin 2-5 % proteiinia, jolla USDA on katsonut olevan korkea ravintoarvo. C-vitamiinia, sokeria, kuitua ja 0,1 % rasvaa.

Toivon voivani opettaa sinulle vähän perunoista ja auttaa sinua arvostamaan tätä upeaa vihannesta. Vihannes, joka on ruokkinut köyhiä ja nälkäisiä vuosisatojen ajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *