Mikroaaltoreseptien valmistukseen vaikuttavat tekijät

By | 17 kesäkuun, 2023

Ruoanlaittoon vaikuttavat tekijät

Mikroaaltouunin nopeus liioittelee monia tekijöitä, jotka vaikuttavat aikaan ja johtavat normaaliin kypsennykseen.

Tiedät ajatuksen, että useamman ruoan valmistaminen vie tavallista enemmän aikaa.

Kestää aikaa keittää kaksi kupillista vettä useammin kuin kerran.

Myös ruoan koko on tärkeä.

Leikatut perunat kypsyvät nopeammin kuin kokonaiset.

Nämä erot näkyvät parhaiten mikroaaltouuneissa, koska energia imeytyy ja muuttuu suoraan ruoaksi.

Kun tiedät, mikä vaikuttaa ruoanlaiton nopeuteen ja tasaisuuteen, voit nauttia kaikista mikroaaltouunin eduista.

Kappaleen kokoSekä perinteisessä että mikroaaltouunissa pienet palat kypsyvät nopeammin kuin suuret. Samankokoiset ja -muotoiset palat kypsyvät tasaisemmin.

Alkulämpötila: Jääkaapista otetun ruoan kypsyminen kestää kauemmin kuin huoneenlämpöisen ruoan. Reseptiaikamme perustuvat lämpötilaan, jossa normaalisti säilytät ruokia.

Ruoan tiheys: Sekä perinteisessä että mikroaaltouunissa tiiviiden ruokien, kuten perunoiden, kypsyminen tai kuumentaminen kestää kauemmin kuin kevyiden, huokoisten ruokien, kuten kakkujen, leipien tai sämpylöiden.

Ruoan kokoMolemmissa ruoanlaittotyypeissä pienemmät määrät vievät vähemmän aikaa kuin suuremmat. Tämä on ilmeisintä mikroaaltouunissa, aika riippuu suoraan annosten lukumäärästä. Ruoan muotoMolemmissa ruoanlaittotyypeissä ohuemmat alueet kypsyvät nopeammin kuin paksummat. Sitä voidaan ohjata mikroaaltouunissa asettamalla paksummat viipaleet keskelle ja ohuemmat viipaleet ulkoreunaan.

korkeus uunissaMolemmissa ruoanlaittotyypeissä lämpö- tai virtalähteen lähellä olevat alueet kypsyvät nopeammin. Käännä tai suojaa yli 5 tuumaa korkeat alttiina olevat elintarvikkeet, jopa mikroaaltouunia varten.

KäyminenMikroaallot ylikypsentävät maitopohjaisia ​​ruokia. Lämpötila-anturi sammuttaa uunin ennen ruoan kypsennystä. Käytä pienitehoista asetusta ja katso huolellisesti, kun et käytä mittapäätä. Pistele ruokaa paineen poistamiseksi: Höyry luo painetta elintarvikkeisiin, jotka ovat tiiviisti peitetty iholla tai kalvolla. Leikkaa perunat (tavallisesti), munankeltuaiset ja kananmaksat, jotta ne eivät räjähdä.

Pyöreät muodotKoska mikroaaltouuni paistaa ruokaa noin 1 tuumaan. Yläosa, pohja ja sivut, pyöreät muodot ja renkaat kypsyvät tasaisemmin. Kulmat saavat enemmän energiaa ja ne voidaan keittää. Tämä voi tapahtua normaalisti

Hautaa vaaralliset elintarvikkeetMikroaaltoenergiaa imevät elintarvikkeet, kuten juusto tai liha, tulee haudata kastikkeiden tai muiden ainesosien joukkoon mahdollisimman paljon. Kun kypsennät tavallisessa keittimessä tai kattilassa, nesteen peittämätön liha kuivuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *