”Mikä on tärkeintä kaikille, jotka yrittävät saada elämästä kaiken irti? Aika!”

By | 1 kesäkuun, 2023

Tietysti monilla asioilla on merkitystä, riippuen tilanteesta. Mutta niille, jotka haluavat elää täysillä, tärkeintä on liian usein. Tietysti on aika.

Aaron Foddyman ehdottaa, että aika on loistava parantaja, mutta huono kampaaja. Se on totta, mutta se ei ole aikamme tärkein tavaramerkki.

Aika on tunnistettu lukemattomien kuolemantapausten todelliseksi syyksi. Juuri toissapäivänä The Onion kertoi, että Hollywood-legenda Kirk Douglas kuoli kotonaan 103-vuotiaana, ilmeisesti ikivanhaan yliannostukseen, ja hänen ruumiinsa tuhoutui valtavasta summasta, jonka hän oli käyttänyt kehoonsa. etten kestänyt vuosia. Ilmeisesti herra Douglas kärsi synkästä kypsyyden historiasta, ja harvat hänen ystävänsä ja ihailijansa uskalsivat kohdata sen. Sipuli selitti, että hän havaitsi ajan mittaan ilmeisen melasman, harmaat hiukset ja laihtuneet kasvot, joita monet iäkkäät ihmiset ilmentävät, ja huomautti, että hänen perheensä huomasi hänen kehonsa hitaan rappeutumisen.

Mr. Douglas ja useimmat läänin ihmiset ovat hyvin tietoisia ajan vaaroista, mutta he työskentelevät loputtomasti, ehkä toivoen, että aika ei jotenkin pääse kiinni.

Onion-tutkijat toivoivat, että tragedia toimisi opetuksena ja varoitti 80-vuotiaita perheenjäseniä hakemaan apua ennen kuin on liian myöhäistä.

Joten ole varovainen ja ole varovainen. Se, miten vietät aikaasi, on paljon tärkeämpää kuin pääsy lääketieteen ihmeisiin ja vielä tärkeämpää kuin suhtautumisesi todelliseen terveyteen ja elämäntyyliisi.

Tietenkin kaikki tähän mennessä on ollut hauskaa ja The Onionin kunnioittamattomien humoristien inspiroima. Mutta aika on vakava asia, ilmiö, joka on kiehtonut suuria ajattelijoita alusta asti, eikä kyse ole ajasta, vaan tuntemamme ihmiset (eli me) ovat kehittäneet sen kyvyn. , rajoitetumman ajan ja , tietysti, aika, Ajattele ajan luonnetta. Tätä aihetta on käsitelty filosofiassa pitkään, ja sitä on käsitelty yhä enemmän 1900-luvulta lähtien. On olemassa jopa aikakoululuokkia, kuten fatalismi. Redukcionismi ja platonismi, ajan topologia, McTaggartin samanniminen keskustelu ajasta, A ja aikateoria, B ja presentismi, eternalismi ja kasvava kosmisen ajan teoria. Vau, se yksin riittää saamaan pääni pyörähtämään, ja minun tapauksessani tarpeeksi saamaan minut uniseen yrittämään selvittää kaikkia näitä teorioita.

Toivottavasti oli vaivan arvoista lukea tämä essee. Jos ei, unohda se. Se on mennyttä, eikä paluuta ole.

Päinvastoin, lähetä minulle rakkautta, jos koet sen sen arvoiseksi. Tai jopa enemmän aikaa, jos sinulla on aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *