Mikä on Irio?

By | 9 kesäkuun, 2023

Afrikkalaisessa keittiössä on niin monia kulinaarisia salaisuuksia, joita maailman väestö ei löydä. Afrikkalainen keittiö onkin ehkä viimeinen raja maailman keittiölle.

Mikä on irio?

Se on kikuyu-ammatti ruokaa varten. Iriolla on niin keskeinen paikka kikuyu-keittiössä, että se määrittelee sanan ruoka. Irio Mukimo – Kutsutaan myös jauhelihaksi.

Kikuyut on Kenian suurin etninen ryhmä. He ovat Bantus, mikä tarkoittaa, että ne ovat perinteisesti riippuvaisia ​​maataloudesta.

Kikuyus kasvatti bataattia, vihanneksia, papuja ja viime aikoina maissia ja irlantilaisia ​​perunoita. Vaikka monet kikuyut harjoittavat nykyään eri ammatteja, ammatteja ja toimialoja, maatalous on edelleen suosittu ammatti.

Irio eli Mukimo valmistautuu erikoistapahtumiin. He alkavat keittämällä maissia ja papuja – yleensä punaisia ​​papuja – yhdessä kypsäksi. Pian sadonkorjuun jälkeen tai sadekauden aikana tuoretta maissia ja papuja on saatavilla runsaasti. Myöhemmin kuivattu maissi ja pavut, joiden kypsentäminen vie aikaa, pitäisi tehdä.

Sitten irlantilaiset perunat lisätään maissiin ja papuihin. Hieman ennen perunoiden valmistumista voidaan lisätä tuoreita kurpitsanlehtiä. Jauha sitten kaikki yhteen. Tuloksena on herkullinen, ravitseva vihreä sose, joka voidaan tarjoilla lihamuhennoksen kanssa.

Se on Irio.

Häiden kaltaisissa tilaisuuksissa vuohi voidaan teurastaa irio-lihamuhennosa varten.

Mukimon vanha versio tehtiin bataatista, mikä oli kauan ennen irlantilaisten perunoiden markkinoille tuloa. Ilman kurpitsanlehtiä ja papuja valmistettu irio on täyteläisen keltainen väri. Joskus papujen sijaan tuoreita vihreitä herneitä.

Häissä tarjottava erityinen irio on valmistettu kypsistä banaaneista ja mustista valkosilmäpavuista perunoiden ja munuaispapujen sijaan.

Joskus naapurit ja sukulaiset tuovat erilaisia ​​Irio-tyyppejä lahjaksi tai lahjaksi häihin.

Irio on ylellinen versio jokapäiväisestä kikuyu-ruoasta, jitteristä. Gitteri on yksinkertaisesti yhdessä keitetty maissi ja pavut. Guitirin muunnelma on tuore maissi ja vihreät herneet.

Runsauden aikoina Gitiri kypsentää tuoretta maissia ja papuja tai herneitä. Kaali voidaan paistaa sipulien, porkkanoiden, kaaliviipaleiden ja lihapalojen kanssa – ravitseva ateria yhdessä kulhossa.

Vaikeina aikoina Gitiri keitetään yhdessä kuivatun maissin ja papujen kanssa, joka on perusravintotarpeet täyttävä ruoka, kunnes parempia aikoja koittaa.

Kun osaa tehdä irioa.

Irio, toinen hyvin pidetty kulinaarinen salaisuus afrikkalaisessa keittiössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *