Maatalous Qing-dynastian aikana

By | 13 kesäkuun, 2023

60-vuotisen hallituskautensa aikana keisari Kangxi rohkaisi suuresti maatalouden kehitystä Qing-dynastian (1644-1911) aikana tarjoamalla suuria summia vesiensuojeluprojekteihin ja alentamalla maaveroja. Keisari Yongzheng seurasi isänsä (keisari Kangxi) jalanjälkiä ja jatkoi maatalousteollisuuden kannustamista. Keisari Qianlongin hallituskaudella osuus- ja yhteisötalous oli hyvin vauras, joten myöhemmät historioitsijat kutsuivat tätä ajanjaksoa ”kolmen keisarin kultakaudeksi”.

Keisari Shunzin hallituskauden 18. vuonna (1661) 5 260 000 hehtaarin kansallinen maatalousmaa pieneni 8 510 000 hehtaariin ja 17 005 hehtaariin maata ja 17 000 hehtaaria maata sekä laajaa viljelymaata. Keisari Kangxin hallituskauden 61. vuosi (1722) ja Yongzhengin 3. hallitusvuosi (1725). Viljan tuotannon lisääntyessä vuosi vuodelta, Yongzhengin kolmantena hallitusvuotena (1725), väkiluku oli 360 000 000, ja Fujianin ja Zhejiangin maakuntiin istutettujen bataattien korkea sato levisi Jangtse-joen alueelle. Keltaisen joen alue. Myös teollisuusviljelyalat laajenivat, mukaan lukien tee, puuvilla, sokeriruoko, tupakka ja mansikat, joista suurimmasta osasta tuli hyödykkeitä Qing-dynastian aikana.

Qing-dynastian aikana puutarhaviljelijöiden määrä lisääntyi voimakkaasti, joista osa teki ylimääräistä voittoa istuttamalla talvella kurpitsoja ja purjoja luolakasvihuoneiden avulla. Qianlong-kauden aikana puuvillaviljelmät levisivät koko maahan, ja niiden osuus Hebein maakunnan puuvillaviljelmien kokonaispinta-alasta oli 4/5, kun taas sokeriruokoa istutettiin laajalti Guangdongin maakunnassa ja Taiwanissa ja tupakkaa tuotettiin laajalti. Shandongin maakunta, Xili ja Shangyu, jotka kaikki tarjosivat lisäraaka-aineita käsityöteollisuuden edelleen kehittämiseen.

Jotkut Etelä-Amerikasta tuodut kasvit vaikuttivat merkittävästi Qing-dynastian väestönkasvuun. Niistä maissi, bataatit ja perunat Etelä-Amerikasta alkoivat kasvaa Kiinassa Ming-dynastian ajalta Kaakkois-Aasian maihin. Perunoiden istutus-, varastointi- ja käsittelymenetelmät on kuvattu täysin Ming-dynastian (1368-1644) Xu Guangqin kirjoittamassa Maatalouden Encyclopediassa, joka sai suuren suosion maatalouden alalla, sekä perunoiden istutusmenetelmä. Kirjoittaja Qi Min Si Shu, Bao Shichen Qing-dynastiasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *