Kuori sipuli – suojakerrokset estävät rikollisuutta

By | 28 toukokuun, 2023

Murtohälyttimet ja valvontakamerat ovat vanhoja turvavaihtoehtoja, mutta niitä ei pidä pitää kokonaisvaltaisina turvaratkaisuina.

On olemassa runsaasti todisteita siitä, että hälyttimet ja kamerat toimivat rikosten pelotteina. Se ei kuitenkaan estä tunkeilijoita pääsemästä sisään. Tällainen toimenpide tarjoaa psykologisen turvaesteen.

Suurin osa rikoksista tapahtuu minuuteissa. Tarkista paikalliselta poliisiasemalta. Monet poliisilaitokset paljastavat tyypilliset vasteajat (valvottuihin) hälytyksiin. Useimmiten se ei ole hienoa. Se, että niin monet hälytykset ovat itse asiassa vääriä hälytyksiä, tekee murtohälytyksistä matalan prioriteetin ja tekee paikallisten poliisien saapumisesta ajoissa entistä vaikeammaksi. Saatat yllättyä kuulla, että jopa yksityisillä vartijoilla, joiden pitäisi ehtiä paikalle ennen poliisin saapumista, voi kestää 20 minuuttia tai enemmän saapua rikospaikalle.

Tänä aikana kokenut rikollinen murtautuisi sisään, nappasi arvotavarasi ja käveli pois.

Ei kauan sitten, oli aika, jolloin asunnonomistajat eivät tunteneet tarvetta lukita oviaan. Ajattele sitä, monet ihmiset eivät vieläkään lukitse oviaan. Tämä on perusturvatoimenpide, jonka voit tehdä laitoksesi suojaamiseksi. Ovet ja lukot ovat ensimmäiset ”fyysiset esteet” tunkeutumiselle. Oven lukituksen avaaminen ja arvoesineiden, kuten auton avainten, lompakoiden ja muistikirjojen jättäminen lähelle (etenkin kodeissa, joissa on ikkunat tai sivuvalot ovissa), tekee niistä haavoittuvia varkaille.

Isälläni oli tapana sanoa: ”Rock pitää rehelliset ihmiset rehellisinä”. Poliisi ja lukkosepät sanovat, että useimmat perinteiset lukot, erityisesti ovenkahvan lukot, on helppo valita. Asenna salpa, jos sinulla ei vielä ole sitä. Keskustele alueesi hyvämaineisen lukkosepän kanssa avainlukkojen vaihtoehdoista.

Varas voi murtautua kotiisi tai yritykseesi, vaikka ovi olisi kunnolla lukittu. Suurin osa murtautumisesta tapahtuu lasin läpi. Asuinympäristössä ovien ja sivuvalojen lasi-ikkunoiden avulla murtovaras voi rikkoa lasin ja avata oven yksinkertaisesti kurkottamalla sisään ja avaamalla oven. Lasi-ikkunat ja ovet ovat alttiimpia murtautumiselle ja murtovarkaudelle, jos etuovi on liian paljas.

Sama pätee lasijuoviin ja liikerakennuksiin, joiden ovissa on lasi-ikkunat. Monet lasiovilla varustetut kaupat asentavat turvatangot tai portit. Nämä portit eivät kuitenkaan ole kovin hyödyllisiä, jos varas voi murtautua sisään ja avata oven lukituksen itse. Kauppiaiden tulee ostaa lukot, joissa on irrotettavat peukalovivut tai lukot, jotka lukittuvat molemmilta puolilta.

Portit ja tangot ovat erinomaisia ​​fyysisiä esteitä mille tahansa kiinteistölle, olipa kyseessä sitten kaupallinen tai asuinrakennus. Monet ihmiset eivät kuitenkaan pidä sen ulkonäöstä ja tuntumasta. Asunnonomistajat ja luksuskauppiaat saattavat pitää sen erityisen loukkaavana. Ne ovat kuitenkin arvokkaita, ja niitä voidaan ja tulee käyttää siellä, missä estetiikka sen sallii (kellarin ikkunat, takaovet jne.). Varmista, että tangot on asennettu oikein ja että ne täyttävät paikalliset palomääräykset.

Toinen uudempi, kehittyneempi turvaeste, joka tulee markkinoille, on lasin turvakalvo. Polyesterikalvo on liimattu olemassa olevaan lasiin luomaan este tunkeilijoille ”kuten näkymätön palkki”, sanoi Dean Avey, Apex Window Filmsin omistaja. Aveyn mukaan turvakalvot ryöstävät varkailta heidän päävaatimukset: yksinkertaisuuden ja nopeuden. ”Työkkääjä voi lyödä lasia kivellä, sorkkaraudalla tai millä tahansa, mitä heillä sattuu olemaan. Siellä on kaikki.” Se on meluisa, eivätkä varkaat halua sellaista huomiota. ”

Lasi rikkoutuu, mutta kalvo ja sen liima pitävät ikkunan tai oven paikoillaan estäen sitä rikkoutumasta.

”Se toimii hyvin baarien kanssa”, sanoi Avey, joka tarjoaa turvaratkaisuja sekä asuin- että liikekiinteistöille Toronton alueella. ”Liikkojen julkisivuissa on ollut tapauksia, joissa rosvot rikkoivat lasia, ketjuttivat tangot kuorma-autoihin ja vetivät ulos kokonaisia ​​ovia.

Katso turvallisuutta kerroksittain kuin kuorisit sipulia. Mitä kauemmin se kestää, sitä todennäköisemmin kyyneleet valuvat. Kuten Avey sanoo, ”Turvallisuus on suojakerroksista. Mitä enemmän tasoja, sitä turhauttavampi tunkeilija.”

Turvallisuuden suhteen ei ole olemassa ”hopealuoteja” (vaikka on olemassa ikkunakalvoja, jotka tekevät lasista luodinkestävän!) Hälyttimillä ja kameroilla on tärkeä rooli, eikä niihin pidä suhtautua kevyesti, mutta unohdamme, että turvatoimenpiteet ovat ensiarvoisen tärkeitä. t Tehokas käytettäessä yhdessä muiden esteiden kanssa. Käyttämiesi esteratkaisujen tyyppi ja määrä riippuvat erityisistä turvallisuustarpeistasi. Riistämällä varkailta heidän suurimman omaisuutensa, nopean ja helpon sisäänpääsyn, ärsytät varkaita ja lisäät todennäköisyyttäsi olla varas. ei olla uhri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *