Kuinka pullottaa villilihaa

By | 9 kesäkuun, 2023

Leikkaa raaka liha paloiksi kypsennystä varten. Leikkaa tarpeettomat osat pois. Varmista, että liha on puhdasta. Villiliha on erittäin vähärasvaista, joten älä yritä poistaa ruoanlaitossa tarvittavaa rasvaa. Alhaisen rasvapitoisuuden vuoksi liha ei kutistu niin paljon kypsennyksen aikana.

Voit maustaa sen oman maun mukaan, mutta se maistuu paremmalta, kun riistaliha on vähemmän maustettu. Liika mauste voi tappaa gibierin maun. Tarkista metsästysjätteet, verinen liha, hiukset, lika jne. Varmista, että liha on puhdasta.

Kypsennä liha suosikkireseptisi mukaan. Villilihassa on vähemmän rasvaa, joten se kuivuu nopeammin kuin kotimainen liha. Seuraa ruoanlaittoa huolellisesti.

Loistava tapa pullottaa hirven, karibun, kanin ja peltopyyn lihaa.

Mason-purkki 500ml. Leikkaa liha pieniksi paloiksi. Leikkaa mahdollisuuksien mukaan hieman isommiksi paloiksi. Käytä muhennoslihaa tai pehmeitä lihanpaloja.

Käytä suolattua sianlihaa ja sipulia. Leikkaa sianliha pieniksi paloiksi (suupalaksi) ja hienonna sipuli hienoksi.

Laita suolaporsaan muurauspurkin pohjalle sipulin kera Lisää liha Kun muurauspurkki on puoliksi täynnä, lisää toinen pieni sipuli ja sianrasva. Sipulin ja sianrasvan määrä riippuu maustasi.

Pakkaa muurattuihin purkkeihin. Jätä hieman ylimääräistä sipulia ja sianrasvaa ja lisää vettä sen verran, että liha peittyy.Voit halutessasi lisätä hieman pippuria

Esilämmitä uuni 300 asteeseen 15 minuutiksi. Laita liha pellille uuniin ja kypsennä 275 asteessa.

Tarkista tunnin välein, että lihassa on tarpeeksi kosteutta.lihan päälle

Odota 3 tuntia, että liha on kypsää, mutta varo kypsentämästä liikaa. Jotkut pelit voivat kypsyä lihaa liedellä nopeammin, jos tarkkailet.

Lihakattilaa ei tarvitse tarkistaa liedellä. Loistava tapa kokata ja pullottaa villilihaa. Keitä kypsäksi tai makusi mukaan.”

Kun liha on melkein kypsää, poista kansi ja anna sen kiehua kattilassa varmistaaksesi, että kumitiiviste pehmenee ja sulkeutuu tiukasti. Poista pullo alustalle, kun olet valmis. Varmista, että pullon yläosa on puhdas. Pyyhi kuivaksi saadaksesi hyvän tiivistyksen. Kiristä kansi käsin. Odota muutama minuutti, kunnes kuulet ”pop”-äänen. Tämä tarkoittaa, että kansi on tiiviisti suljettu. Anna jäähtyä. Varmista, että tiiviste on tiukka ja kansi suljettu tiukasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *