Kuinka keittää perunoita ja mitkä ovat parhaat tyypit höyrytykseen ja keittämiseen?

By | 31 toukokuun, 2023

Höyrytetyt perunat

Painekattila on nykyään tärkein osa akkuruokaa. Painekattilassa keitetyt perunat vievät 5-6 minuuttia, mutta kunnollinen kypsennys on välttämätöntä, muuten lopputulos on huono. Jokaiselle liedelle annetaan omat ohjeet, mutta pääsääntöisesti vettä tarvitaan vain muutama ruokalusikallinen ja perunat tulee kiehauttaa ennen kattilaan lisäämistä. Keittoajan päätyttyä liesi tulee jäähdyttää välittömästi. Ravintoarvon kannalta painekeittoperunoita ei suositella, ellei perunan painekattila tarjoile perunoiden kanssa. Parhaat tulokset saadaan jättämällä perunat kuorimatta. Höyrytyksen aikana kosteus voi liueta kasviksiin ja sokeriin, kivennäisaineisiin, C-vitamiiniin ja B-vitamiiniin.

Höyrytys ilman paineita kestää hieman kauemmin kuin keittäminen, mutta lopputulos näyttää kevyemmältä ja maku voimakkaammalta. Mutta koska perunoiden kypsennys kestää 10-15 minuuttia kauemmin, vitamiinia (erityisesti C) häviää enemmän kuin keitettäessä.

Halvimmat höyrylaivat tulevat Japanista ja Kiinasta. Japanilainen versio on kokoontaitettava metallikori lyhyillä jaloilla, joka sopii mihin tahansa ruukkuun. Kiinalaiset höyrylaivat ovat maalaismaisia ​​bambukoreja, joita on saatavana eri kokoisina, erillisillä metallitelineillä.

Parhaat tyypit keittämiseen ja keittämiseen

Jersey Royal, Belle de Fontenay (La Ratt, Cornichon), Bintje, Kipfler, Rose Fir Apple, Charlotte ja mikä tahansa kyproslainen, egyptiläinen, hollantilainen tai belgialainen lajike tai mikä tahansa uusi kaivettu peruna.

8 unssin (225 g) annos keitettyjä perunoita ilman voita sisältää keskimäärin 160 kaloria.

Keitetyt perunat

Ole varovainen kypsentämässä samankokoisia perunoita ja keitä ne kuorissaan, ellet halua ”kääntää” niitä saadaksesi saman muodon. Odota 15–30 minuuttia perunoiden koosta riippuen ennen kuin tarkistat perunoiden kypsyyden. Yli 900 g:n painaminen yhdessä pannussa kestää kauemmin.

Laita uudet perunat kiehuvaan suolalla maustettuun veteen, vanhat kylmään veteen. Kevennä sitä varovasti. Valuta varovasti, kuori tarvittaessa ja paista voissa; Koristele persiljalla tai mintulla ja tarjoile. Jos näet ranskalaisella ruokalistalla pommes de terre persiliusa, se tarkoittaa keitettyä perunaa ja persiljaa ja sulatettua voita. Joskus mukana on pekonia.

Keitetyt vaaleanpunaiset mäntyomenat

Tämä vanha englantilainen rotu on hyvin lähellä ranskalaisia ​​vaharotuja, joita tämä maa on niin tiheä, sen vaaleanpunainen iho, jalo ja ainutlaatuinen mukuloiden muoto. Se soveltuu erityisen hyvin salaatteihin, mutta se on myös tarpeeksi helppo paistaa sellaisenaan tai tarjoilla minkä tahansa aterian lisukkeena. Kuori on sitkeä ja sitkeä, mutta irtoaa erittäin helposti keittämisen jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *