Kiitospäivän bataatit ESL-opiskelijoille

By | 27 toukokuun, 2023

Monille amerikkalaisille bataatit ovat perinteinen osa kiitospäivän illallista. Jos tulet toisesta maasta, et ehkä tunne tätä vihannesta. Tässä on mitä saatat haluta tietää.

Bataatteja, erityisesti pehmeitä perunoita, kutsutaan usein ”jamssiksi”, mutta ne eivät ole täsmälleen sama asia. Jamsit ovat kotoisin Afrikasta ja Aasiasta. Bataatit ovat kotoisin Etelä-Amerikasta (mutta nyt niitä kasvatetaan monilla muilla lämpimillä alueilla). Kauan sitten afrikkalaiset orjat Amerikassa alkoivat kutsua bataattia ”jamssiksi”. Nykyään useimmat ihmiset Yhdysvalloissa ja Kanadassa tekevät samoin. Mutta oikeat jamssit ovat hyvin harvinaisia ​​Amerikassa. Niitä löytyy yleensä vain tuontielintarvikkeita myyvistä liikkeistä.

Bataatit voidaan keittää samalla tavalla kuin valkoiset perunat. Toisin kuin valkoiset perunat, niitä voidaan käyttää piirakkatäytteenä. Tämä on suosittu eteläisillä alueilla.

Kiitospäivänä bataatit valmistetaan usein. Yksi tapa tehdä tämä on:

  • Keitä ne
  • Leikkaa ne puoliksi
  • Irrota suurin osa sisäosista
  • Sekoita sisäpuoli voilla, mausteilla ja ehkä sokerilla
  • Palauta sisäpuoli skineihin
  • Laita päälle voita ja korppujauhoja
  • Paista niitä uudelleen, kunnes korppujauhot ovat ruskeita

Jotkut reseptit käskevät laittamaan vaahtokarkkeja bataattien päälle. Amerikkalaiset suhtautuvat asiaan vahvasti. esimerkki, Ruoanlaiton ilo”Nämä ovat makuasioita tai – meidän vahvassa ennakkoluulossamme – sen puutetta”, sanotaan Irma Rombeuerin ja Marion Bakerin suositussa keittokirjassa. Diane Morgan, kirjoittaja Kiitospäivän pöytäHän sanoo: ”En voi rohkaista itseäni kirjoittamaan tällaista reseptiä, koska en pidä tahmeasta makeasta.”

Toisille vaahtokarkkeja bataattien päällä eivät vain tunnu kiitospäivältä. Tärkeintä on valmistaa ne niin kuin sinä ja perheesi pidät niistä eniten. Muita makeutusaineita, joita voit kokeilla, ovat ruskea sokeri, siirappi ja hedelmät.

Jos luulit, että amerikkalaiset pitävät bataatista intohimoisesti, odota jouluun asti, kun he alkavat puhua hedelmäkakuista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *