Karppi – paras syötti – perunat

By | 29 toukokuun, 2023

Kerronpa kotitekoisesta karppisyötistä, jota isoisäni käski minun käyttää (aina kun hän menee kalaan, hän käyttää tätä syöttiä, joten karppi ei vie metriäkään).

Monet perinteiset karppikylvyt on unohdettu nykyaikaisten karpin versojen ilmestymisen jälkeen. se on hyvä? Ovatko kiusaajat parempia? Se jää sinulle tuomarin ja oikeudenkäynnin aikana.

Esittelyssä vanha ”karppikalastussyötti”.

Vanhoissa kalastuskirjoissa karpin kalastukseen käytettiin pääasiassa maissia ja perunoita. Raaka tai keitetty peruna voi olla hyvä syötti monissa tapauksissa. Perunan viljelyn reunalla on vähän soita, vanha kalastaja otti perunat, kuori ne, leikkasi kuutioiksi ja kalasti. Koukkuun kiinnitetty perunakuutio käytti syöttinä kauniita karppikappaleita, joita löytyy kaikkialta Romanian järvistä ja joista.

Aikakauden mestarit neuvoivat kalastajia keittämään perunat, tämä tekee niistä varmasti pehmeämpiä, helpottaa koukun (tai alas) varastamista, mutta karpin vetovoima on suurempi, ja me kaikki haluamme houkutella karppia syötillämme. Hyvin keitetyt perunat, taikinan kanssa leivällä ja parhaiten koristeltu maidosta saaduilla maissinjyvillä, tahna laitettiin salaisuuden päälle.

Tonavan varrella näkee vanhoja miehiä kalastamassa perunakuutioilla ja saavan valtavia karppeja, tämä saa minut uskomaan, että perunan pitäisi vielä puhaltaa, ehkä toukokuussa annamme sille mahdollisuuden.

Kannattaako tämä vanha karppisyötti kokeilla? Joo!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *