Jama-mehun 5 parasta hyötyä

By | 14 kesäkuun, 2023

Jamsit on hiljattain löydetty uudelleen erinomaiseksi monien välttämättömien vitamiinien ja kivennäisaineiden lähteeksi. Ne sisältävät runsaasti beetakaroteenia ja B1- ja B6-vitamiineja, jotka ovat hyödyllisiä sydänongelmista kärsiville. Se toimii korjaamalla vaurioituneita verisuonia. Jamsissa on runsaasti kaliumia, joka on hyvä kolesterolin ja verenpaineen hallintaan. Jamsit ovat myös hyvä kuidun, mangaanin ja hiilihydraattien lähde, A-vitamiinista, kalsiumista ja C-vitamiinista puhumattakaan.

Jamin ja bataattien välillä on aina suuri sekaannukset. Teknisesti niitä kutsutaan molemmiksi tai niitä kutsutaan usein bataatiksi. Mutta muista aina, että jamssin hedelmäliha tai sisäpuoli on väriltään oranssi ja bataatti valkoinen.

Mehustamisesta on viime aikoina puhuttu paljon, joten voit odottaa jamssimehulla enemmän terveyshyötyjä. Päivittäinen jamssin käyttö lisää ravintoaineiden saantia kehossa. Se voi suojata tärkeitä entsyymejä vastaan, joita keho tarvitsee ylläpitääkseen terveitä soluja ja immuunijärjestelmäämme. Mehustaminen on erittäin tehokasta, koska kaikki vihannesten ja hedelmien vitamiinit ja ravintoaineet imeytyvät elimistöön helposti, koska ne ovat jo nestemäisessä muodossa.

Painonpudotus ja hallinta

Viimeaikaisia ​​tutkimuksia on tehty useissa yliopistoissa Yhdysvalloissa ja Japanissa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että diosgeniini, yksi jamssin aktiivisista ainesosista, estää reaktioita, jotka stimuloivat rasvasoluja ihmiskehossa. Se voi auttaa hallitsemaan painoa.

Aivovoimaa

Vuonna Viimeaikaiset tutkimukset, jotka julkaistiin American Journal of Chinese Medicine -lehdessä vuonna 2009, ovat osoittaneet, että jamssilla on kyky lisätä oppimista ja muistia ihmisen aivoissa. Tutkimuksen mukaan kuuden viikon jamssiruokavalion jälkeen koehenkilöiden kognitiiviset kyvyt paranivat merkittävästi. Jamissa olevien ainutlaatuisten antioksidanttientsyymien uskotaan olevan vastuussa lisääntyneestä kognitiivisesta vasteesta.

Tämän tutkimuksen ansiosta monilla ihmisillä on nyt toivoa Alzheimerin taudista. Uskottiin, että jos tekisimme paljon tutkimusta, jamssit ja bataatit antaisivat meille jonain päivänä vastauksen ja lääkkeen.

Terve ruoansulatus

Jamsissa on paljon kaliumia. Se tukee tervettä ruoansulatusta, mikä on erittäin tärkeää ihmisille, joilla on IBD tai ärtyvän suolen oireyhtymä. Kaliumin rooli elektrolyyttinä on välttämätön terveellisen ympäristön luomisessa sileän lihaksen supistumiselle mahassa sekä hyvälle ruoansulatukselle paksusuolessa. Lisäämällä jamssia tavalliseen ruokavalioosi voit ehkäistä tai pahentaa IBD:tä ja lopulta poistaa sen kokonaan siitä kärsiviltä.

Iso ”C”

Lisäksi tutkitaan jamssin terveyskomponenttien mahdollisuuksia parantaa syöpää sen sisältämien monien entsyymien, vitamiinien ja kivennäisaineiden vuoksi. Mehustamalla hillosta saat kaikki terveyshyödyt vähällä sen ravintoarvon menetyksellä.

20/20

A-vitamiini on yksi jamssin tärkeimmistä vitamiineista. Juomalla mehua voit olla varma, että näkösi pysyy terveenä (kunhan noudatat vinkkejä silmien pitämiseen terveenä). Jos sinulla on näköongelmia, jamssit voivat jopa parantaa sitä.

Jamsit ovat erittäin vaatimattomia vihanneksia (juurikasvi). Ne eivät ole kalliita, ja niitä löytyy useimmista markkinoista ja ruokakaupoista. Mutta ravitsemuksellinen terveysarvo on niin suuri, että et voi vain ostaa sitä ja mehuttaa siitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *