Hyödyllisiä tekniikoita ja vinkkejä perunoiden leivontaan

By | 29 toukokuun, 2023

Yksi jännittävimmistä ja jännittävimmistä keittiön tuoksuista on paahdetut perunat. Hänen yhteytensä lapsuuteen ja erityisesti Bonfire Nightiin tulee pitämään hänestä ikuisesti rakkaana. Se on edelleen erittäin mukava ruoka, mutta sen voi vaihtaa eri aterialla joka päivä.

Takkiperuna on loistava valmiustila ja täydellinen ateria. Se on yksinkertaisesti käsitelty ripauksella suolaa ja runsaalla voita, ja se on kuninkaalle sopiva köyhän illallinen. Se on vielä parempi runsaan kypsän cheddarjuuston raasteella. Joulun jälkeen se tulee todella omikseen. Mahdollisuus saada rajattomasti kylmää kalkkunaa näyttää houkuttelevalta, kun kaksi paistettua bataattia tarjoillaan suolakurkkujen kanssa.

Ranskassa he kutsuvat takkiperunoita pommes de terre au four – lyhennettynä au four – tai useammin robe de chambre, joka on alkuperäisen (peltojen) robe de chambran turmelus, mikä tarkoittaa, että ne ovat kuorissaan kasvaessaan. Monet ranskalaiset kokit käyttävät perunamassaa pommejen valmistukseen, koska höyrystin luo kuivan perunamassan. Lisäksi vaha rikkoo niiden perunalajikkeiden lihan.

Ehkä siksi, että ranskalaiset eivät pidä leivontaan sopivista perunoista, perunat ovat usein täytettyjä. Näitä perunoita kutsutaan yleensä nimellä Pommes de Terre Farsi. Ne valmistetaan osittain paistamalla, sitten liha poistetaan, sekoitetaan liemeen ja palautetaan viimeisen kerran paistoon. Perunasta tulee väline upeimpien yhdistelmien tekemiseen, ja se on hyvin erilainen eläin kuin kuolevan tulen hiilloksessa paistettu peruna.

Täydellisen uuniperunan salaisuus on laittaa perunat erittäin kuumaan uuniin; 400-425F / 200-220C / kaasumerkki 7) ja kypsennä vähintään 1 tunti. Tarkka kesto riippuu perunoiden koosta ja kypsennettävien perunoiden määrästä – ne vievät kauan. Paistettuna maistuu mikä tahansa peruna, mutta peltolajikkeet ovat parhaita. Tärkkelys laajenee kovassa lämmössä ja perunat ovat pehmeitä sisältä ja kauniin nahkaisen kuoren päällä: yhdistelmä tekee perunoista erittäin mielenkiintoisen. Jotkut hierovat pestyä ihoa suolalla tai öljyllä suolaiseksi, mutta minä pidän pähkinäisestä mausta, joka tulee eniten esiin ihoa pestäessä. Lisäksi puoliksi leikatut perunat sopivat hyvin grillatun lihan reunaan. Jos pidät pehmeästä kuoresta, kääri perunat folioon.

Leikkaa perunat poikittain tai pistele niitä haarukalla muutaman kerran, jotta höyry pääsee poistumaan. Perunat voidaan keittää osittain etukäteen ja viimeistellä tilauksesta, tämä on erityisen tärkeää muistaa tarjottaessa uuniperunoita juhliin. Edouard de Pomiane suosittelee kymmenen minuutin uuniperunoiden hankkimista ihastuttavaan keittiöön.

Parhaat tyypit leivontaan

Marks & Spencer -perunoita lukuun ottamatta, hylkää ylitäytetyt polyeteeni- ja polyeteenipakatut leivinperunat nyt jokaisen supermarketin hyllyltä. Seuraavat jauhetyypit ovat parhaita: Cara, Desiree, Mans Piper, Pentland Squirrel, Pentland Crown ja Pentland Dale, Willa, Romano, King Edward ja Golden Wonder. 200 g:n annos perunoita pienellä määrällä voita tai auringonkukkamargariinia sisältää 170 kaloria. Vastoin yleistä käsitystä uuniperunat eivät ole liian rasvaisia; Top tai täyte on syyllinen!

Haluatko aloittaa itse leipomisen? Kokeile tätä uuniperunan perusreseptiä, ja sen valmistaminen on varmasti erittäin helppoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *