Chicken Curry -reseptien terveyshyödyt

By | 7 kesäkuun, 2023

kana

Kana on erinomainen proteiinin lähde ja siinä on vähemmän rasvaa kuin useimmat lihat, erityisesti rinnassa, jossa on puolet pihvin rasvaa. Kana on erinomainen niasiinin ja seleenin hivenlähde, jolla on syöpää torjuvia ominaisuuksia.

Se on myös loistava B6-vitamiinin lähde ja yhdistettynä niasiiniin auttaa elimistöä muuttamaan proteiineja, rasvoja ja hiilihydraatteja käyttökelpoiseksi energiaksi, auttaa energian tuotannossa ja on hyödyllistä sydän- ja verisuoniterveydelle.

sipulia ja valkosipulia

Sipulia ja valkosipulia käytetään usein curryresepteissä, ja molemmilla on suojaavia vaikutuksia. Esimerkiksi sipulin on osoitettu ehkäisevän maha- ja paksusuolensyöpää, ja valkosipuli on tunnettu sienilääke ja antibiootti. Ruoanlaitto heikentää sitä, mutta se on todennäköisesti hyvä sydän- ja verisuonijärjestelmällesi.

Sipulia on käytetty vuosisatojen ajan yskän, vilustumisen ja astman sekä angina pectoriksen, bakteeri-infektioiden ja hengityselinten sairauksien hoitoon. Maailman terveysjärjestö suosittelee myös sipulien käyttöä anoreksian hoitoon ja arterioskleroosin ehkäisyyn.

mausteet

Monet yhdistävät mausteet intialaisen keittiön vahvoihin makuihin, mutta unohtavat, että mausteet, kuten muutkin ainesosat, voivat tarjota tärkeitä ravintoarvoja.

Esimerkiksi sekä inkiväärillä että kurkumalla näyttävät olevan anti-inflammatorisia ominaisuuksia ja ne sopivat niveltulehduksen hoitoon. Inkivääri sisältää tietysti samoja kemikaaleja kuin perinteisissä tulehduskipulääkkeissä, mutta sillä on myös verta ohentavia ominaisuuksia, ja kurkuma vähentää tulehdusta aiheuttavia kemikaaleja. Näyttää tukahduttavan

Kanelin on myös osoitettu olevan tärkeä tulehdusvasteessa, ja pieni päivittäinen saanti voi vähentää tyypin 2 diabeteksen ja sydänsairauksien riskiä jopa 10-30 prosenttia, mutta johtopäätöksiä ei ole tehty. Kanelin antibakteerinen vaikutus.

Yhdellä inkiväärin ainesosista, joka tunnetaan nimellä gingerole, on osoitettu olevan anti-inflammatorisia ominaisuuksia sekä vähentävän pahoinvoinnin, oksentelun ja matkapahoinvoinnin vaikutuksia, ja sillä on syöpää torjuvia ominaisuuksia.

Ja cayennepippuria, joka tarjoaa suurimman osan curryn mausteisuudesta, on käytetty vuosisatoja sen lääkinnällisten ominaisuuksien vuoksi. Se näyttää vähentävän sydän- ja verisuonisairauksien ilmaantuvuutta ja voi myös toimia kivunlievityksenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *