Atkinsin dieetti – sydänkohtaus odottaa?

By | 18 kesäkuun, 2023

Kreikan Ateenan yliopiston tutkijat ovat havainneet, että ihmisillä, erityisesti naisilla, on suurempi sydänkohtauksen riski, kun he syövät liian vähän hiilihydraatteja, vaikka he syövät paljon proteiinia. Tyypillisen Atkinsin ruokavaliosuunnitelman kaltainen ruokavalio rajoittaa perunoiden, leivän, riisin ja pastan kaltaisten tuotteiden määrää suosien suurempia määriä munia, pekonia, kanaa, kalaa ja parsakaalia.

Tutkimuksessa, johon osallistui 10 000 aikuista, havaittiin, että Atkinsin ruokavaliota noudattavilla ihmisillä oli pienempi riski saada aivohalvaus tai sydänkohtaus kuin niillä, jotka söivät normaalisti. Vaikka nousu ei ole suuri, kannattaa välttää riskejä, joita voi esiintyä sydän- ja verenkiertohäiriöissä, koska se on väistämättä vakavaa ja johtaa usein kuolemaan.

Victoria Taylor, British Heart Foundationin vanhempi ravitsemusterapeutti, sanoi: ”Tämä tutkimus korostaa tarvetta tasapainottaa ruokavaliomme. Älä tunne, että sinun on valittava hiilihydraattien tai proteiinien välillä. Syö yhdistelmä kaikkia ruokaryhmiä sen sijaan, että leikkaat niitä pois. Se auttaa pitämään sinut terveenä sisältä ja ulkoa. Yritä lisätä vähärasvaisia ​​proteiineja ja vähärasvaisia ​​maitotuotteita, täysjyväviljaa ja runsaasti kuitua sisältäviä hiilihydraatteja sekä paljon hedelmiä ja vihanneksia sekä pieniä määriä terveellisiä rasvoja. Sen sijaan, että yrittäisit noudattaa tiukkaa ruokavaliota, tasapainoinen lähestymistapa on paljon parempi sydämellesi ja vyötäröllesi.

Terveysviranomaiset ympäri maailmaa ovat tiiviisti samaa mieltä ravintoaineiden suositellusta päivittäisestä saannista terveen kehon ylläpitämiseksi. Nämä suositukset sisältävät kalorit, proteiinit, kuidut, rasvat ja öljyt, hiilihydraatit, suolat, vitamiinit ja kivennäisaineet. Ruokavalio edellyttää kalorien saannin vähentämistä, mikä voidaan saavuttaa helposti vaihtamalla tuotetyyppejä. Sianlihassa ja turskassa on sama määrä proteiinia samalla painolla, mutta turskassa on vain noin neljännes kaloreista. Keitetyissä perunoissa on myös vain neljännes öljyrikkaan satayn ja perunamuusin kaloreista.

On mahdollista vähentää helposti kalorien saantia ilman, että sinun täytyy käyttäytyä kuin munkki ja silti saada hyvän terveyden ylläpitämiseen tarvittavat ravintoaineet. Jos harkitset ruokavaliota, tutki, mitä söit viime viikolla, mukaan lukien välipalat, ja katso, kuinka rajoitat kaloreita. Esimerkkinä mainittakoon, että 12-tuumaisessa pizzassa on kaksi kertaa enemmän kaloreita kuin 8-tuumaisessa pizzassa, ja kansainvälisen pizzaketjun iso peruspizza sisältää kaksi kertaa päivittäisen suositellun kalorimäärän. Viisikymmentä prosenttia rasvaa ja yli suolarajan – kaikki yhdellä lautasella! Harkitse terveellisiä tuotteita, kuten salaattia, se on vähän kaloreita, mutta kun lisäät öljypohjaisen kastikkeen, se kiipeää kaloritikkaat, yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä sisältää 109 kaloria. Ajattele vain ennen kuin syöt

Sattumalta amerikkalainen kardiologi Robert Atkins, Atkins-dieetin luoja, kuoli vuonna 2002 suhteellisen nuorena 72-vuotiaana. Hän sai sydänkohtauksen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *