Aloo Bhindi – Punjabi-tyylinen paistettu peruna ja okra

By | 30 toukokuun, 2023

Aloo Bhindi – ”Aloo and Lady Finger (Bhindi/Okra) Gravy Recipe”.

”Mitä minun pitäisi tehdä illalliseksi tänä iltana? Jos tämä on närästävä kysymys, joka sinulla on tällä hetkellä, minulla on sinulle ratkaisu.”

Jos sinulla on jääkaapissasi perunoita ja okra/naisten sormia, laitetaan ne illalla yhteen intialaisten masalan kanssa ja tehdään Aloo aur Bhindi ki sabji.

Annan teille pienen johdannon, aloo bhindi on kastike, johon teemme kastikkeen ja lisäämme paistettuja perunoita ja rouvan sormen. Tämän ruuan kastike on sekoitus sipulia, tomaattia ja kuminan siemeniä. Tämä ruokalaji on valmistettu Punjabi-tyyliin, joten käytin kasvisten paistamiseen gheetä ja mausteisuutta varten garam masalaa.

kunto

Ensin bindi/okra ja perunat tulee keittää erikseen. Tämä varmistaa, että bindis eivät kastu ja masalat antavat ihanan maun pinnoituksen jälkeen.

Luettelo ainesosista

Tässä on luettelo tämän reseptin ainesosista. Tämä lista on 3 hengelle.

Vihanneksille:

• Naisen sormi – 250 grammaa

Perunat – 2 keskikokoista tai 1 iso

• Tomaatti – 2

• Vihreä kylmä – 3

• Valkosipuli – 4-5 kpl

• Inkivääri – 1 kpl

• Korianterinlehtiä – ½ kuppia hienonnettuna

Mietiskellä

• Kurkumajauhe – ½ rkl

• Garam masala – 1 rkl

Korianterijauhe – 1 rkl

• Punainen kylmäjauhe – ½ rkl

• Mangojauhe – ¼ rkl (valinnainen)

Suola – 1 rkl

• Sitruunamehu – 2-3 rkl

Olemmeko innoissamme? aloittaa.

Aloo bhindi – valmisteluvaiheet

1. Leikkaa 2 keskikokoista perunaa / 1 iso peruna ja 250 grammaa sormetta pieniksi paloiksi.

2. Kuumenna pannulla noin 2 ruokalusikallista voita tai gheetä. Kun kuuma, paista naisen sormi, kunnes sivut ovat ruskeita. Toista sama prosessi perunoiden kanssa. Kun ne on paistettu, pidä ne sivussa.

3. 1 punasipuli, 3 vihreää chiliä, 4-5 valkosipulia ja 1 iso inkivääri.

4. Kuumenna 2 rkl pannulla. Kun se on kuuma, lisää joukkoon 1 rkl kuminansiemeniä. Kun siemenet ovat levinneet, lisää joukkoon 3 hienonnettua vihreää chiliä sekä jauhettua inkivääriä ja valkosipulia.

5. Kun valkosipulin palaset alkavat ruskistua, lisää ne sipuliin. Lisää ¼ rkl suolaa auttaaksesi sipulia kuivumaan nopeasti.

6. Kun sipuli alkaa muuttua ruskeaksi, lisää ½ rkl kurkumajauhetta, 1 rkl korianterijauhetta, ½ rkl punaista chilijauhetta ja 1 rkl grammaa masalajauhetta. Sekoita hyvin.

7. Lisää hienonnetut tomaatit ja pirskota hieman vettä ja sulje kattilan kansi. Pidä tätä samalla liekki keskilämmöllä.

8. Kun tomaatit ovat valmiita, kastikkeesta tulee paksua. Lisää vettä pieninä annoksina tarvittavasta määrästä riippuen.

9. Kun öljy alkaa poistua kattilan reunoilta ja kastike paksuuntuu, lisää paistetut sormet ja perunat ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa vettä ja keitä aineksia 10 minuuttia.

10. Kun se kiehuu, tahna laskeutuu ja kastike kuivuu. Lisää tässä vaiheessa ¼ rkl mangojauhetta.

11. Sammuta tuli. Leikkaa muutama korianterinlehti ja koristele tämä ruokalaji. Aloo bhindi -resepti on valmis tarjottavaksi.

Aloo Bhindi on resepti, joka sopii hyvin valkoisen riisin ja rotin kanssa. Henkilökohtainen suosikkini on syödä sitä riisin ja jogurtin kanssa. Kokeile ja kerro minulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *