5 kasvia lisättäväksi puutarhaasi

By | 18 kesäkuun, 2023

On tiettyjä yrttejä, joita todella tykkään yhdistää muihin ruokiin. Basilika mozzarellajuuston päällä oliiviöljyllä, rosmariini ripottuna grillatun broilerin rintojen päälle tai haudutettuna kiitospäivän kalkkunan kanssa ovat vain kaksi monista. On kuitenkin viisi kasvia, jotka mielestäni jokaisen kotipuutarhurin tulisi lisätä valikoimaan. Niitä on helppo kasvattaa, ne eivät vie paljon tilaa ja ovat erittäin helppoja aloittaa.

Basilika
Yllä mainittu yrtti on valintani numero yksi. Aiemmin mainitsemieni ruokien lisäksi basilikaa voidaan lisätä keittoihin, muhennoksiin ja muhennoksiin sen maun parantamiseksi. Basilikaa on monia lajikkeita, kuten sitruuna, lakritsi ja slam queen muutamia mainitakseni, mutta suosikkini on italialainen suuri lehti, joka on yleisin basilika, jota näet. Voit kasvattaa basilikaa ruukussa ikkunalaudalla ja pitää sen kodikkaana ympäri vuoden.

Rosmariini
Olen koskenut tähän yrttiin ennenkin ja se on mainitsemisen arvoinen uudelleen, koska se on yksi suosikeistani, erityisesti käytettäväksi siipikarjan kanssa. Rosmariini voi kasvaa jopa kaksi jalkaa korkeaksi, joten se on todennäköisesti huonekasvi useimmille kotipuutarhureille. Joissakin osissa maailmaa tehdyt tutkimukset osoittavat, että itävyys on noin 50 %, joten se on kestävä kasvi. Jos kuitenkin onnistut siinä, rosmariini lisää upeaa makua.

Oregano
Mikä muu yrtti sopii sinun mielestäsi paremmin kuin oregano pizzaan? Tavallinen italialainen on oreganotyyppi, johon useimmat ihmiset ovat tottuneet. Se on myös loistava lisä keittoihin ja lihaan. Koska se on monivuotinen kasvi, sinun ei tarvitse kylvää uusia siemeniä joka vuosi ja se on erittäin kestävä kasvi.

Paketti
Äitini teki parhaan ruokalajin nimeltä persiljaperunat. Se on perusresepti, jossa sulatat voita, sekoitat persiljaa voin kanssa ja peität seoksella kuutioidut perunat. Paista 350 Fahrenheit-asteessa, kunnes perunat ovat pehmeitä. Tuoreen persiljan lisääminen tähän reseptiin tekee äidin ruoanlaitosta vieläkin parempaa. Koska persilja on yksivuotinen yrtti, se tulee takaisin, ja parasta on, että voit saada tuoretta persiljaa takapihallasi 70 päivän kuluessa.

punasipuli
Suklaalla on kumppani, maapähkinävoilla ja smetalla on kumppani ruohosipulilla. Sipuli on miedon makuinen, sipulia muistuttava monivuotinen kasvi. Kasvaessaan se näyttää ruoholta, ja se on loistava lisä perunoihin, keittoihin ja muhennoksiin ja muihin.

Nämä ovat vain 5 niistä monista kasveista, joista voit valita, kun luot sekapuutarhan kotipuutarhasi kanssa. Nämä helposti kasvatettavat yrtit lisäävät makua ruoanlaittoon pienellä vaivalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *