5 herkullista ruokaa, jotka todella alentavat verensokeria

By | 15 kesäkuun, 2023

Maailman lisääntyvä liikalihavuuden ja diabeteksen epidemia tekee välttämättömäksi ryhtyä toimiin näiden vakavien sairauksien ehkäisemiseksi. Tässä on joitain ruokia, jotka voivat auttaa alentamaan ja hallitsemaan verensokeria, jos ne lisätään ruokavalioosi:

suolakurkkua

Tuoreessa ruotsalaisessa yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että etikan syöminen tai etikan lisääminen ruokavalioon voi alentaa verensokeria jopa 50 %. Etikan lisäksi kaikilla, joissa on etikkahappoa, kuten etikkaa, on sama vaikutus. Etikan lisääminen ruokaan on suhteellisen helppoa, käytä vain etikkapohjaista salaatinkastiketta salaattiin tai käytä sitä kasvisdippinä. Etikka ja etikka toimivat hidastamalla tai estämällä ruoan kanssa hajoavien hiilihydraattien hajoamista mahassasi, jossa ne imeytyvät hitaammin ja estävät niitä muuttumasta sokeriksi liian nopeasti. Tulos ei ole sama, jos käytät leivän ja voin tyyppistä hapantaikinaa, koska nämä sisältävät sokeria.

Mantelit

Tuoreessa tutkimuksessa, jossa tutkittiin mantelien vaikutuksia verensokeriin, saatiin yllättäviä tuloksia. Viipaloidun vaalean leivän syömisen jälkeen ihmisillä, jotka söivät noin 2 unssia manteleita, verensokeritaso oli huomattavasti alhaisempi kuin ihmisillä, jotka eivät syöneet manteleita. Tutkimus osoitti samanlaisia ​​tuloksia testattaessa perunamuusia ja riisiä. Mantelit sisältävät runsaasti antioksidantteja ja muita vitamiineja ja kivennäisaineita, mikä tekee niistä loistavan lisäyksen kenen tahansa ruokavalioon, olipa heillä verensokeriongelmia tai ei.

Bataatit

Paljon kuitua ja karotenoideja sisältävät bataatit sisältävät antioksidantteja, jotka auttavat kehoasi reagoimaan paremmin insuliiniin. Jätä kuitenkin väliin ruskea sokeri ja siirappipakatut lajikkeet, koska niillä ei ole samaa vaikutusta.

Pellavan siemen

Tämä sisältää pellavansiemenet ja pellavaöljylisät. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet lisäävän verensokerin vakautta pellavansiementen ja pellavansiemenöljyn lisäyksen tai kulutuksen ansiosta.

Kaneli

Pakistanissa tehty tutkimus osoitti, että diabeetikot, jotka söivät 1/4 tl-2 tl kanelia päivittäin, lisäsivät kehonsa luonnollista insuliinituotantoa. Tutkimus osoitti hyödyllisiä vaikutuksia kolesteroliin.

Joten miksi et kokeilisi bataattien leipomista ja älä unohda kanelia! Syö samalla iso salaatti makealla ja suolaisella oliiviöljy- ja etikkakastikkeella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *