5 afrikkalaiselle keittiölle yhteistä ruoanlaittomenetelmää

By | 16 kesäkuun, 2023

Millaisia ​​ruoanlaittomenetelmiä käytetään yleisesti Afrikassa? Tässä on johdanto muutamaan afrikkalaisessa keittiössä yleisiin resepteihin:

1. Paista

Grillaus tarkoittaa ruoan valmistamista ilman vettä avotulella. Tuli voi olla avoin puuhella tai uuni tai hiilipoltin. Afrikassa yleisesti paistettuja ruokia ovat liha, kala, palkokasvit, kuten bataatit, arrowroot, irlantilaiset perunat ja maniokki, sekä tietyt banaanityypit.

2. Käyminen

Keittäminen tarkoittaa ruoan kypsentämistä vedessä ilman öljyä. Usein voidaan käyttää savikeitintä. Myös metallista tai muista materiaaleista valmistetut ruoanlaittovälineet ovat yleistymässä.

Keitettyihin ruokiin kuuluvat vihannekset, palkokasvit, kuten herneet ja pavut, palkokasvit, kuten perunat ja maniokki, sekä jyvät, kuten riisi. Pohjois-Ugandassa odii-maapähkinäpastaa lisätään keitettyyn ruokaan kastikkeena.

3. Höyrykeittäminen

Höyrytys on tärkeä ruoanlaittotapa Etelä-Ugandassa. Banaanien kypsennys – matok – höyrytettynä banaaninlehdissä, kiehuvan veden päällä. Kala, liha ja vihannekset höyrytetään myös banaaninlehtiin käärittynä.

Höyrytys on suositeltava kypsennystapa, koska sen sanotaan säilyttävän ruoan ravintoaineet paremmin.

4. Afrikkaan muuttavat ihmiset toivat mukanaan oman ruoanlaittomenetelmänsä, kuten paistinpannun. Ruoan paistaminen oli perinteisesti epätavallista afrikkalaiselle keittiölle, mutta nyt se on kaikkien hyväksytty. Paistaminen tarkoittaa ruoan kypsentämistä öljyssä sekä sipulien ja tomaattien lisäämistä.

Nyt on yleistä valmistaa kaikenlaisia ​​ruokia, mukaan lukien liha, kala, viljat, vihannekset ja leivonnaiset.

5. Paista

Vaikka leivonta on vähitellen tunkeutumassa afrikkalaiseen keittiöön, se on vielä suhteellisen uusi ruoanlaittomenetelmä, joka ei ole vielä laajalle levinnyt leipomoiden ulkopuolella. Leipien ja kakkujen lisäksi myös piirakoiden, leivonnaisten, sulatejuustoruokien ja muiden ruokien leipominen ei ole vielä niin yleistä kuin länsimaisissa yhteiskunnissa.

Afrikan ruoanlaittomenetelmät esittelevät afrikkalaisen ruoanlaiton piirteitä, perinteiset ruoanlaittotavat, kuten paistaminen, ovat nyt tärkeässä roolissa afrikkalaisessa ruoanlaitossa.

Perinteiset ruoanlaittotavat, kuten keittäminen ja keittäminen, olivat rasvattomia ja siksi erittäin terveellisiä.

Monet mantereen ruoat valmistetaan paremmin tällä tavalla, joten niillä on edelleen tärkeä rooli. Esimerkiksi kuivaruoat on lähes aina keitetty ensin.

Uudet ruoanlaittotavat tarjoavat kuitenkin monenlaisia ​​makuja ja reseptejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *