4 ruokaa, jotka aiheuttavat ummetusta ja vaikeuttavat ummetusta

By | 6 kesäkuun, 2023

Jotkut ruoat aiheuttavat ummetusta, kun niitä otetaan suurina määrinä tai ilman hyvää tasapainoa ”suolistosta puhdistavia” ruokia. Tämä on toinen esimerkki siitä, että tieto on valtaa. Jos tiedät, mistä ruoista sinun tulee luopua tai vähentää niiden syömistä merkittävästi, pystyt paremmin huolehtimaan suolistostasi. Tämä on toinen tapa auttaa kehoasi parantumaan monista ympärillämme olevista sairauksista.

Tämä luettelo ei ole missään erityisessä järjestyksessä. Ajattele viimeistä ateriaasi ja löydä uusia tapoja auttaa itseäsi nauttimaan paremmasta terveydestä syömiesi ruokien kanssa. Joten tässä on osittainen luetteloni elintarvikkeista, jotka aiheuttavat ummetusta.

1. Perunat: Perunat sisältävät runsaasti tärkkelystä..

Yleensä syömme liikaa, kun käytämme perunamuusia, ranskalaisia ​​perunoita, hash-ruskeita ja pikaperunamuusia. Jos sinusta tuntuu, että sinulla on oltava perunoita, sinun tulee vähentää määrää.

2. Lihat kuuluvat ummetusta aiheuttavien elintarvikkeiden luokkaan, koska niitä on vaikea sulattaa.

Kaikki, mikä hidastaa ruoansulatusta ja pysyy vatsassa liian kauan, voi aiheuttaa ummetusta. Siitä tulee paljon lihaa. Ei ole väliä kuinka söpöltä kuulostaa sanoa olevasi ”liha ja peruna -ihminen”, tässä on toinen syy, miksi liha ja perunat eivät sovi sinulle.

3. Leipä on yksi syyllisistä.

Leipä kuuluu yleensä vähäkuituisten elintarvikkeiden luokkaan, koska käsittelyn aikana luonnonkuidut poistetaan. Tämä ei ole hyvä. Pizza voi olla herkullinen, mutta se edistää ummetusta, koska se sisältää kaksi pääsyyllistä; Juustoa ja leipää. Jos luulet, että sinun pitäisi syödä pizzaa, tee se kohtuudella. Paras leipä on luonnonkuituinen täysjyväleipä.

4. Pasta: Pastan suurin ongelma on, että siinä on liikaa, mutta liian vähän kuitua..

Tämä vaikeuttaa poistumista kehosta ulosteena. Vähintään 1,3 litran veden juominen päivässä auttaa pitämään ulosteet hydratoituneina ja kulkemaan helposti luonnollisen prosessin läpi.

Vaikka tämä ummetusta aiheuttavien elintarvikkeiden luettelo on lyhyt, eikö se tarkoita, että sinun ei pitäisi syödä sitä? Kuitenkin, jos teet niin, sinulla on joitain ongelmia. Muista, että kohtuus on avainasemassa hyvässä yhdistelmässä vihanneksia, hedelmiä ja pähkinöitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *