4 hyvää reseptiä palaneen ruoan korjaamiseen

By | 12 kesäkuun, 2023

Jos olet valmistanut ruokaa pitkään, olet todennäköisesti kokenut polttamista tai ruoanlaittoa. Monet kokit yksinkertaisesti heittäisivät sen pois, mutta se on sääli – siellä on paljon pikaratkaisuja, joilla voit yrittää säästää ruokaa! Se riippuu siitä, millaista ruokaa valmistat, mutta jos haluat oppia hyviä ruoanlaittovinkkejä palaneen ruoan korjaamiseen, lue eteenpäin!

Liha

Jos paistat pihvin tai minkä tahansa lihan grillissä tai pannulla korkealla liekillä, on hyvä mahdollisuus, että palat sisältä. Voit paistaa lihan pannulla (mieluiten uuninkestävässä) ja laittaa sen uuniin (300 F) kypsäksi.

Jos valmistat lihaa muhennos- tai keittoa varten ja se alkaa palaa, lopeta kypsentäminen. Pese pannu ennen lihan kypsentämistä uudelleen tai kypsennä liha kokonaan erillisessä pannussa.

Vihannekset

Jos olet höyryttänyt tai höyryttänyt niitä liian kauan, valuta ne ja heitä ne kulhoon, jossa on jäävettä. Tämä pysäyttää kypsennysprosessin. Muutaman minuutin kuluttua kaada uudelleen.

Jos vihannekset ovat ylikypsyneet, voit silti käyttää niitä muihin ruokiin! Ylikypsät vihannekset voidaan soseuttaa, paistaa voin tai juuston kanssa tai pakastaa myöhempää käyttöä varten keitoissa tai herkuissa.

Riisi, pasta tai peruna

Hiilihydraatit, kuten riisi, pasta ja perunat, kypsyvät nopeasti, minkä vuoksi ne ovat helpoimpia kypsentää, vaikka jätät ne vain muutaman minuutin ajaksi. Jos keität riisin liikaa, laita se siivilään, huuhtele ja kuivaa hyvin. Jos tämä ei auta, voit vaihtaa paistettuun riisiin.

Kuivat pasta ja perunat, anna niiden kuivua ja paista ne pannulla, jossa on vähän voita, oliiviöljyä ja paljon mausteita. Voit myös käyttää pastaa uudelleen paistamalla sen pannulle ja perunat sopivat hyvin frittatoihin tai munakkaisiin.

Keitot ja kastikkeet

Kun huomaat, että keitto tai kastike palaa, sammuta poltin välittömästi. Yleensä nesteet polttavat vain pohjaa, joten älä raaputa kattilan pohjaa vaan siirrä keitto tai kastike vain toiseen pannuun tai kattilaan.

Palaneiden tai ylikypsytettyjen ruokien hävittämisen tulisi olla viimeinen keino. Säästä mitä voit ja laita ruoka vain toiseen astiaan! Seuraa näitä neljää hämmästyttävää reseptiä korjataksesi palanut ruoka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *