3 suosikkireseptiäni Keniasta

By | 8 kesäkuun, 2023

Keniassa on 52 heimoa rannikolta Rift Valleyn järviin, keskiylängöön ja pohjoiseen autiomaahan, joten tämän maan keittiöt ovat monia ja erilaisia. Intialainen vaikutus on vahva, sillä maustekauppiaat alkoivat tulla Afrikkaan vuosisatoja sitten ja ovat jatkaneet kauppaa eri hyödykkeillä siitä lähtien. Tässä esittelen kolme ruokaa, joita löytyy yleisesti Nairobin ympäristöstä. Kaksi – Matoke Ja mukimo – on perinteinen kikuyu-ruoka Keskiylängöiltä ja Chapati Se on rannalta.

Chapati

Ainekset (15-20 chapattia)

½ litraa kylmää vettä

1 kg jauhoja

Suola

Sokeri

Öljy

Menetelmä:

Sekoita veteen jauhot, kourallinen suolaa, vähän sokeria ja vähän öljyä (öljy tekee chapatista kullan keitettäessä). Jaa seos lapsen nyrkin kokoisiksi palloiksi. Pyöritä jokainen pallo litteäksi ympyräksi, joka on suunnilleen ruokalautasen kokoinen. Paista erittäin kuumalla öljytyllä chapati-pannulla (litteä pannu) noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes se on kullanruskea.

Matoke

Resurssit:

Jauhobanaanit (nämä vihreät banaanit ovat tärkkelyspitoisia eivätkä makeita)

Tomaatti

Ruokaöljy

Perunat

Vesi

Sipulit

Paketti

Paprika

Suola

Menetelmä:

Puhdista jauhobanaanit ja perunat ja liota puoli tuntia. Paista sillä välin sipuli, tomaatti, persilja, paprika ja suola. Lisää perunat ja jauhobanaanit paahdetun tomaattiseoksen joukkoon. Peitä vedellä ja lisää suolaa maun mukaan (suola auttaa myös pehmentämään jauhobanaanit nopeasti). Keitä keskilämmöllä, kunnes jauhobanaani ja perunat ovat kypsiä.

laittaa ruokaa Minji (herneet) Maharagwe (pavut, yleensä punaiset pavut) ja Njahi (mustat pavut) noudata samaa reseptiä. Keitä herneitä tai papuja useita tunteja pehmeiksi. Lisää yllä kuvattu tomaattiseos, perunat ja vesi. Lisää lopuksi herneet tai pavut ja sekoita miedolla lämmöllä.

Mukimo

Resurssit:

Pavut (yleensä punaiset pavut)

Maissinjyvät

Sipulit

Tomaatti

Perunat

Menetelmä:

Keitä pavut ja maissi (yleensä sama määrä papuja ja maissia) kypsiksi, mikä kestää yleensä noin kaksi tuntia. Paista toisessa pannussa sipulit, tomaatit ja perunat pehmeiksi. Lisää sitten pavut ja maissi. Nyt sinulla on se Kitara Toinen suosikki Kikuyu-ruokalaji (suosikkini!). Kuitenkin tavoittaa mukimoKypsennä pannua vielä 30 minuuttia ennen kuin soseutat sen yhteen. Älä huolehdi munien pysymisestä kokonaisina, koska maissia on vaikea sulattaa. Pavut ja perunat on helppo jauhaa.

Jotkut versiot mukimo Älä käytä papuja; Käytä sen sijaan lehtivihanneksia, kuten lehtikaalia tai pinaattia, jotka on muussattu perunoiden kanssa mukimo vihreä.

Määrät riippuvat maustasi ja siitä, kuinka paljon ruokaa valmistat. Yleensä b mukimo Haluat yhtä suuret osat papuja, maissia ja perunoita sipulien ja tomaattien kanssa yksinkertaisesti lisäämään hieman makua. b Matoke Jauhobanaania tulisi olla enemmän kuin perunaa suhteessa 2:3. Jälleen tomaattikastikkeeseen on yksinkertaisesti lisätty makua, joten sinun ei tarvitse paljon. b Chapatis Taikinan tulee olla kaksinkertainen määrä vettä ja sokeria ja suolaa maun mukaan.

Haluaisin mielelläni kuulla kokemuksia kenialaisista ruuista – valmistatko sen itse vai keittätkö sen sinulle. Jätä kommenttisi alle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *