3 luonnollista kotihoitoa melasmaan, pigmentaatioon ja tummiin kohtiin

By | 13 kesäkuun, 2023

Tummat täplät ja ihon värimuutokset voivat olla vaikea ja kiusallinen ongelma. Ihon pigmentaatiota, ikääntymistä ja melasmaa on vaikea hoitaa. Markkinat ovat täynnä haalistuvia voiteita, joista monet eivät ole turvallisia ja aiheuttavat enemmän haittaa kuin hyötyä, kuten hydrokinonia sisältävät. Toiset ovat yksinkertaisesti tehottomia ja ajan ja rahan hukkaa. Yksinkertaiset, luonnolliset kotihoitotuotteet voivat kuitenkin olla juuri etsimäsi ratkaisu.

Kun huomasin ensimmäisen kerran tummia täpliä otsassani 20-vuotiaana, minulla ei ollut aavistustakaan, mitä ne olivat. Oliko se likainen? Ei irtoa edes pesun jälkeen! Tein tutkimusta ja päätin, että se oli melasma. Kuten viat, se on eräänlainen ihon hyperpigmentaatio.

Ikäpilkut ovat yleensä suuria, tummia pisamia. Melasma on tumma ihoalue, jota esiintyy usein otsassa, oimoissa ja poskissa. Sekä epäpuhtaudet että melasma voidaan hoitaa samantyyppisellä valkaisuliuoksella.

Olen sitä tyyppiä, joka pitää parempana hyvistä kotihoidoista, joten ensimmäinen askeleeni oli tehdä tutkimusta ja löytää joitain yksinkertaisia ​​luonnollisia parannuskeinoja kasvojeni epäpuhtauksien keventämiseksi.

Etikka: Laimenna etikka tasaisesti vedellä ja käytä sitä puhdistukseen ja huuhteluun. Anna kuivua luonnollisesti kosteuden lukitsemiseksi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää etikan ja veden seosta supistavan tai väriaineen sijaan. Etikka on kemiallisesti etikkahappoa, joka paitsi valkaisee ja kirkastaa ihoa, myös tekee siitä sileämmän ja säteilevämmän. Sitä on käytetty pitkään ihon pehmennysaineena. Omenaviinietikkaa tai muuta luonnollista etikkaa suositellaan, mutta jotkut käyttävät tislattua valkoviinietikkaa.

Sipulimehu: Saadaksesi sipulimehua, hienonna tai sekoita sipulit ja purista mehu juustokankaan läpi. Sekoita se yhtä suureen määrään omenaviinietikkaa, levitä sitä kahdesti päivässä vanupallolla ja tarkkaile tuloksia useiden viikkojen ajan. Vaihtoehtoisesti voit leikata sipuliviipaleen, liottaa sen etikassa ja levittää pigmentoituneelle alueelle.

Sitruunamehu: Tuoreen sitruunamehun levittäminen pigmentaatioon toimii samalla tavalla kuin sipulilääkkeet. Koska se on hapan, se voi turvallisesti kuoria ihon ylimmän kerroksen ja vaalentaa epäpuhtauksia.

Sipulit, etikka ja sitruunamehu ovat erinomaisia ​​kotihoitoja tummien täplien, melasman, hyperpigmentaation ja värjäytymien vähentämiseen. Olen huomannut tämän lääkkeen olevan erittäin tehokas vaalentamaan ihon sävyä useiden viikkojen ajan. En pitänyt sipulin tuoksusta. Se auttoi minua hieman, mutta en halunnut käteni ja kasvojeni haisevan loppuelämääni, joten opin lisää luonnollisia lääkkeitä melasman torjuntaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *