10 suosittua perunareseptiä Intiassa

By | 2 kesäkuun, 2023

Peruna on suosituin tärkkelyspitoinen juurikasvi ja yksi edullisimmin kulutetuista peruselintarvikkeista maailmassa. Se on erittäin ravitseva kasvis, jopa lapset kieltäytyvät usein syömästä vihanneksia, mutta he rakastavat perunoita. Perunat ovat erinomainen kaliumin, kuidun sekä B6- ja C-vitamiinin lähde, joten ne ovat paras valinta terveellistä ruokavaliota etsiville.

Seuraavassa on luettelo suosituista perunaresepteistä Intiassa:

1. Aloo Ka Parantha

Aloo Ka Paratha on yksi maan suosituimmista aamiaisruoista. Se tarjoillaan yleensä voin, chutneyn, jogurtin tai mangoetikan kanssa.

2. Chiliperunat

Chiliperunat on indokiinalainen ruokalaji, erittäin helppo valmistaa ja se voidaan tarjoilla lisukkeena paistetun riisin kanssa. Tämän reseptin valmistamiseksi sinun tarvitsee vain paistaa perunat ja sitten heittää ne makeaan chilikastikkeeseen. Lapset rakastavat tätä reseptiä. Pakastetut perunat voidaan valmistaa kahdella tavalla – kastikkeella tai ilman. Jos haluat syödä mausteisia ruokia, valitse kuivat tai kylmät perunat ilman muruja.

3. Alo Matar

Toinen perunaresepti, jota keitetään jokaisessa perheessä. Aloo Matatar (Maatar) on panjabiruoka, jossa perunat (aloo) ja herneet (maatar) keitetään yhdessä runsaassa kastikkeessa, joka on valmistettu sipulista, tomaateista, valkosipulista, inkivääristä, kuminansiemenistä ja muista mausteista. Tämä ruokalaji on erittäin suosittu kaikissa ikäryhmissä, ja se tarjoillaan rotin tai keitetyn riisin kanssa.

4. Vada Pav

Vada pav on Mumbain suosituin tienvarsipala. Sitä löytyy jokaiselta Mumbain kadulta. Löydät vada pavia myyviä kauppoja kaikkialta Mumbaista ja jopa koulujen ja korkeakoulujen ulkopuolelta. Se on keitetty ja muussattu perunapallo, joka on maustettu hyvällä tuoksulla, kastettu grammaajauhoon ja friteerattu. Kullanruskea paistettu pallo tarjoillaan kuuman ja mausteisen valkosipulichutneyn kanssa tuoreeseen sämpylään käärittynä.

5. Baigan Aloe

Aloo Banigan yhdessä sipulin, tomaattien kanssa kypsennettynä ja aromaattisilla mausteilla päällystettynä on hämmästyttävä yhdistelmä ja siitä tulee herkullinen lisuke. Aloo Baingan on herkullinen ruokalaji, joka tarjoillaan kuuman chapatiksen tai höyrytetyn riisin kera.

6. Perunoilla täytetty paprika

Capsicum on perunoilla täytetty ruokalaji, jolla on ainutlaatuinen ja herkullinen maku. Bharwan shimla mirch -resepti on luotu sekoituksella keitettyä perunamuussia, murennettua paneeria, paprikalla täytettyä ja paistettua, paistettua tai höyrytettyä sipulia. Nämä purkitetut paprikat tekevät kaikille ravitsevan aterian, jossa on proteiinia, vitamiineja, vihanneksia ja herkullisia herkkuja.

7. Hei

Kashmiri Dum Aloo on Intian perunareseptien kruunaus. Perunavihanneksella on oma makunsa. Mutta Kashmiri Dum Aloo maku on hieman erilainen kuin tavalliset perunaruoat. Se on valmistettu pienikokoisista perunoista, jotka friteerataan ja lisätään sitten tomaatti- ja sipulitahnaan, joka on maustettu perinteisillä kashmirilaisilla mausteilla, kuten inkiväärijauheella ja inkiväärillä. Voit valmistaa perunaruokia juhlapyhinä tai erikoistilaisuuksissa. Voit tarjoilla sen Tandoori Rotin ja Lacha Paranthan kanssa.

8. Aloo vanukas (Halwa)

Perunaa käytetään laajasti paastoruokana. Teit perunalastuja ja juttelit paastoamisesta, mutta kokeilit perunahalwaa. Se on erittäin suosittu ja herkullinen jälkiruoka Uttar Pradeshista, ja se valmistetaan yleensä Navratri-juhlien aikana. Se valmistetaan perunamuusin, gheen, kuivattujen hedelmien ja sokerin seoksesta. Tämä halwa on herkullista ja sen voi valmistaa helposti lyhyessä ajassa.

9. Dili Ki Freed Hello Chat.

Aloo Chaat on suussa sulavaa katuruokaa Delhistä ja sen ympäristöstä. Tämä chaat valmistetaan keittämällä ja keittämällä muutama peruna, ja se on maustettu ainutlaatuisilla, mausteisilla, maukkailla vastajauhetuilla chaat masala -mausteilla, hienonnetuilla värikkäillä tomaateilla, sipulilla, vihreillä chilillä sekä miedon makealla, hapan ja kirpeällä chutneylla. chutney, minttu chutney, punainen chilijauhe, korianterinlehtiä ja sitruunamehua.

10. Aloe Gobi

Aloo Gobi (Peruna ja kukkakaali) on suosittu intialainen ruokalaji, joka on valmistettu perunasta ja kukkakaalista sekoitettuna mausteisiin. Tämä ruokalaji voidaan valmistaa monella tapaa, voit tehdä sen pelkällä sipulilla tai tomaateilla tai voit käyttää ilman sipulia ja tomaatteja. Makea aloo gobi mutt sekoitettuna bataattiin, kukkakaalia ja vihreitä herneitä. Tarjoile kuuman puriksen tai rotiksen kanssa. Aloo Gobi on perinteinen pohjoisintialainen herkku ja perusruoka Punjabissa ja suosittu kaikkialla maailmassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *